Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Belediyelerde hizmet devam ediyor

Belediyelerde hizmet devam ediyor

Gündem referandum konusuna kitlenmiş devam ediyor. Ancak hizmetler ve yatırımlarda bu arada devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyelerimizde yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor.

 

Her ne kadar referandum çalışmaları ve konuşmaları  hizmetleri ikinci sıraya atmaya çalışsa da hizmetler taviz vermeden ve kimin ne dediğine bakmadan devam ediyor. Özellikle son yıllarda Konya ve merkez ilçelerinde gözle görülür bir değişiklikler dikkat çekmektedir.

 

Şehir hastanesi, çevre yolu çalışması, metro ile ilgili alt yapı çalışması ve son olarak ta Yüksek Hızlı Tren İstasyonu çalışmaları Konya’nın çehresini değiştirecek büyük yatırımlardır. Vatandaşlarımız yapılan çalışmaları dıştan değilse bile içten içe takdir etmektedir.

 

Özellikle merkez ilçelerden Meram ve Karatay ilçelerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm alanları çalışmaları takdire şayandır. Yıllardır yapılamaz diye düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarının neredeyse yüzde 80’i bitmiş durumdadır.

 

Elbette yapılan işlerin muhalifleri olacaktır. Bütün bu çalışmaları görmezden gelecekler de olacaktır. Muhalif laflar havada uçuşacak ve söylemler bir anda kesilmeyecektir. Sadece işlerini yapmaya çalışan belediyeler, bütün bu muhalefete rağmen işlerini planladıkları gibi yapmaya gayret göstereceklerdir.

 

Aslında muhalefet etmek yerine yapılan yatırımları ve projeleri sahiplenerek daha kolay bir iş yapacağımıza inanıyorum. Yapılan yatırımları korumak ve onları yaşatmak için vatandaş olarak bizlere büyük görevler düşmektedir.

 

Kültür Merkezlerinden spor salonlarına kadar hayata geçmiş yatırımlarımıza Konya olarak sahip çıkmak, onların temizliği, güvenliği ve düzeni için bir şeyler yapmalıyız. Yapacağımız yardımlaşma ile yatırımların daha uzun süreli olarak hizmete devam etmesini sağlamış oluruz.

 

Belediyeler hizmet için yaptıkları yatırımları vatandaşlara emanet ederler. Bundan sonra onları koruyup kollayacak ve kullanacak olan vatandaşlardır. Bizlerde bu görevimizi en iyi, şekilde yapmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR