Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bayram yaklaşırken durumumuz

Bayram yaklaşırken durumumuz

31 Mart yerel seçimlerin ardından piyasaların durulacağını tahmin edenler, YSK’nın 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı ile bütün tahminleri alt üst oldu. Şimdi de piyasalar 23 Haziran’ı beklemeye başladı.

İçinde bulunduğumuz ramazan  ayının rehaveti ile vakit geçirmek adına halkın içine giriyoruz ve onlarla uzun uzun sohbet ediyoruz. Özellikle  esnaf arasında dolaşıp hal hatır işler nasıl diye soruyoruz. Hangi esnafa sorduysam işler iyi değil, siftah yapamıyoruz diye cevaplıyor.

Aslında işlerin iyi olmadığı, ekonomik gelişimde bir duraklama olduğu işsizler sayısından da kendini göstermektedir. Her ne kadar Ankara’dan yönetenler ekonomik olarak çok iyi durumdayız diyorsa da inanın kimse buna inanmıyor.

Geçen gün iftar yapmak için bir arkadaşımın restoranına gittim. Kendisine işler nasıl diye sordum.  Bir sordum binlerce dert dinledim bu arkadaştan. En az 15 masanın olduğu, arka bahçesinin de cafe olarak çalıştığı bu tesis de arkadaşım hem ahçı hem garson anlayacağınız fazla elemanda çalıştırmıyor ama dert fazla.

Arkadaşım, “Geçen yıl 900 lira elektrik parası veriyordum bu sene 1900 lira veriyorum. Çalıştırdığım elemanın sigortası, işyeri kirası ayrı bir dert. Ben ne kazanayım ki evime ekmek getireceğim çocuğum okuyacak ev kirası doğalgaz parası ödeyeceğim. Şartlar çok ağır. Bu ağırlaşan şartlara göre emsal meslektaşlar olarak yemeklerimize epey bir zamandır zam yapmadık.” diyor

Bu arada dolmuşa bindim sürücü aynı dertten şikâyetçi. Yalnız yakıt değil lastik, yağ ve yedek parça giderleri müthiş arttı. Kasko vergi işin cabası. Nereye kadar dayanacağız bilmem diyor sürücüler. Anlayacağını herkes halinden memnun değil.

BU arada küçük esnafın halini hiç sormayın. Ramazan nedeniyle mahalleye daha iyi hizmet vermek amacıyla gece yarısına kadar açık duran mahalle bakkalımız, satışlardan memnun değil. Kredi kartı kullanan müşteriler ve gece yarısına kadar açık olan alışveriş merkezlerinden şikayetçi.

Anlayacağınız sokağa çıktığınız zaman halinden memnun bir kişi bulmak memnun değil, Herkes ekonomideki daralmadan ve sıkışıklıktan şikayet etmektedir.Artık Ankara’nın yaşananları bilmesi ve ona göre tedbirler alması gerekmektedir. Değilse küçük esnaf adeta can çekişiyor. Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR