Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’de değişim rüzgarı esmeye başladı

Ak Parti’de değişim rüzgarı esmeye başladı

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Ak Parti’de de değişim rüzgarı esmeye başladı. Ak parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte parti içinde ve kabine de bir değişim rüzgarı estireceği kulislerde konuşulmaya başladı.

Ak Parti Genel Başkanı olduktan sonra parti içerisinde “metal yorgunluğuna” kapılan kişileri dinlendirmeye çıkaran, yeni bir yapılanmaya imza atan Erdoğan, yerel seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yeni bir yenileşme harekatına başlayacağı açıkca dillendirilmeye başlandı.

31 Mart akşamı Ankara’da yapmış olduğu balkon konuşmasında da bu değişimin işaretlerini veren Recep Tayyip Erdoğan "Eksikliklerimiz varsa, bunları düzeltmek, boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız. Yine kendimizde arayacağız. Eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz" sözleri kulislerde parti, kabine ve bürokraside değişimin işareti olarak yorumlandı.

31 Mart yerel seçimlerine büyük önem veren Erdoğan, seçim kampanyası süresince teşkilatların performansını mercek altına aldığı, bazı illerde çalışmalarla ilgili özel bilgiler aldığı, partililerin vatandaşa karşı hata yapanları, çalışmayanları, parti içi çekişmelere neden olanlarla ilgili değişime gideceği belirtiliyor.

Konya ile ilgili olarakta bir değişim rüzgarının esebileceğini konuşan siyasi kulisler, özellikle ilçeler bazındaki  aday belirleme ve  seçim çalışmalarında bazı hataların yapıldığını ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bilindiği konuşulmaktadır.

Halen mevcut yönetimde olanlardan veya eskiden Ak Parti il ve ilçelerde yönetim kurulu üyeliği yapmış bazı kişilerin Cuma günü Ankara Ak Parti Genel Merkezi’ne çağrıldıkları da artık açıkca dile getirilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il ve ilçe yönetim kurullarında değişiklikle yetinmeyeceği, kabine de ve bürokraside de büyük bir değişime imza atmasının beklendiğini söyleyen siyasi kulisler, Ak Parti’nin 2001 kuruluş felsefesinden uzaklaşan, heyecanını yitiren, metal yorgunluğa uğrayan ve halk tarafından tasvip görmeyen kişileri partiden uzaklaştırmaya ve Ak parti’nin fabrika ayarlarına dönmesi  için her şeyi yapacağı da ayrıca dile getiriliyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR