Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

23 Haziran seçimlerine doğru

23 Haziran seçimlerine doğru

23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan seçim sadece İstanbul’u değil bütün ülkeyi etkileyecektir. Çünkü ülkemizin ekonomisi, siyaseti ve politikası bu seçime kilitlenmiş durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yarışacak. Başka partilerinde adayları olmasına rağmen seçimin bu iki aday arasında geçmesi beklenmektedir.

31 Mart yerel seçimler sonrasında 18 gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, yaptığı dik çıkışları ve tutarsız söylemleri ile seçim çalışmalarını sürdürmektedir.

Her iki büyükşehir belediye başkan adayının İstanbul dışında diğer şehirleri de ziyaret etmeleri ve buralarda da seçim çalışmaları yapmaları, seçimin ne denli çetin geçtiğinin de bir kanıtıdır.

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alınmasının ardından hiddetlenmesi, seçim çalışmalarındaki seçim söylemlerine de olumsuz olarak yansımaktadır. Hiddetli ve kızgın şekildeki söylemleri kendisine puan kaybettirmektedir.

Özellikle seçim ziyaretleri için gittiği Ordu’da havaalanının VIP salonunu kullanmasına izin verilmemesi üzerine Ordu valisi için sarf ettiği iddia edilen küfürlü söylem, kendisine olan inancın kaybolmasına sebep olmuştur.

Millet İttifakı adayı İmamoğlu, son günlerde terör örgütü PKK’nın yöneticilerinin kendisine destek vermelerini açıklaması ile halkın gönlündeki sevgisini yitirmeye başlamıştır. 16 Haziran tarihinde yapılacak olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı canlı televizyon programı dengelerin değişmesine sebep olabilir.

Artık Ak Parti’de Ekrem İmamoğlu şunu demiş Ekrem İmamoğlu bunu demiş gibi söylemlerden kurtulmalıdır.  CHP 70 yıl önce şöyle yapmış böyle yapmış söylemleri,  gerçek dahi olsa Ekrem İmamoğlu’nun oylarını azaltmayacağı gibi aksine arttıracaktır!

Bu gibi söylemler halkın gözünde Ekrem İmamoğlu’nu mağdur olarak görmesine sebep olmaktadır. Halkımızda mağdura karşı daha bir duyarlıdır. Onun yerine Ak Parti İstanbul için yapacaklarını ve nasıl bir programla İstanbul’u çağ atlatacaklarını söylemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR