Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi

Çanakkale Zaferi Her yıl 18 Mart’ ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna, canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır

Türk Ordusu"nun Çanakkale"de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlarımız, askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü cihetiyle de dünya  savaş tarihinde örneği bulunmayan müstesna bir olaydır. Türk milleti bu zaferle dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını vermiştir.

Çanakkale Zaferi, bize en pahalıya mal olan zaferimizdir. Karşılığında, en çok insan kaybı verdiğimiz bir zaferdir. Türk milleti binlerce aydınını, okumuşunu bu savaşta yitirmiştir. Bu savaşa toplam 500.000 Türk katılmış ve bunun 252.000’i şehit olmuştur. Çoğunluğu 13 -20 yaşlarındaki geçlerin şehit olduğu Çanakkale’de bir nesli kaybettik, Gelibolu’ ya bir nesli gömdük. Dünyanın bir felaket ve başarısızlık olarak gördüğü bu savaş, Türk Milleti adına Çanakkale Zaferi olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Birlik beraberlik ve bütünlük içinde verilen bu mücadeleyi, millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız. Çanakkale zaferinin 104. Yıldönümünde, milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR