Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

18 Ağustos değişimin tarihi

18 Ağustos değişimin tarihi

AK Parti, 18 Ağustos’ta yapılacak büyük kongrenin ardından, 2019 Mart’taki yerel seçimler için çalışmaya başlayacak. Ak  Parti’nin tüm programları, Eylül ayından sonra başlamak üzere planlandı. Ak Parti’nin  belediye başkan adaylarını erken açıklayarak çalışmalarına devam edeceği söyleniyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından Mart-2019 yerel seçimleri için çalışmalarını hızlandıran Ak Parti’de  yeni isimlerin, insan yönetimi ve kurum yönetimini başarıp başarmayacağına bakacağı  söyleniyor. Belediye başkanlarının 3 yıllık performans raporlarını da inceleyecek olan Ak parti yönetimi, mevcut başkanların performanslarını da çeşitli araştırma ve anketlerle değerlendireceği ayrıca ifade ediliyor.

18 Ağustos’taki kongreden sonra oluşacak yeni yönetimle, belediye başkan adaylarının belirlenmesine hız verilecek. Partide, 100’ün üzerinde üç dönemlik belediye başkanı bulunuyor. Bunlar milletvekillerinde olduğu gibi, başarılı bulunursa genel başkan onayıyla yola devam edecek. Parti, özellikle büyükşehirler için arayışını sürdürüyor. İstanbul ve Ankara gibi kritik olan iller için seçenekler araştırılırken, milletvekillerinden isim kaydırma olasılığının ‘düşük de olsa halen var olduğu’ belirtiliyor.

Partide yapılan takvime göre, Eylül ayında aday yoklamaları başlayacak. 1398 belediye başkan adayı, 21 binden fazla belediye meclis ve il genel meclis üyesi belirlenecek. Ekim ayında adaylarla görüşmeler yapılacak. Kasım-aralık aylarında ise adaylar ilan edilmeye başlanacak. Partide bu çalışmalar yürütülürken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Şehrine, kuruma ve partiye yük olan belediye başkanlarıyla biz devam etmeyeceğiz” sözü de anımsatılıyor

Mart-2019 yerel seçimlerinde liyakatli ve halkın takdirini almış adaylarla seçimden başarılı çıkmak için çaba sarf edecek olan Ak parti, Merkezi hükümetle uyum içerisinde çalışacak, Yeni Türkiye hedefi için güç verecek yerel yönetimlerle birlikte gelecek hedefine doğru ilerlemek istiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR