Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çalışan biz gazeteciler için en önemli günlerden biri olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamaktayız. Bu gün, özellikle yerel basın olarak ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak ilimizin gelişmesine yardımcı olan biz gazeteciler için oldukca önemli bir gündür.

Biz gazeteciler hiçbir zaman, mekan ve iş ayrımı gözetmeden sadece kamunun haber alma olgusunu yaşatmaya çalışan emekçileriz. Mesleğimizi zor şartlar altında yürüten biz gazeteciler asla mesai ayrımı gözetmeksizin halkımızın hizmetindeyiz.

Aslında çok büyük özveri gerektiren gazetecilik mesleği, gazetecilik kimliklerinden taviz vermeyerek, kitlelerin hür sesi olmayı kendilerine ilke edinerek, milli irade ve ülkemizin bağımsızlığı için dimdik ayakta kalarak ve bunları kalemlerine yansıtarak görevlerini sürdüren kişilerin mesleğidir.

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın çalışanları sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlanmıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının çok önemli katkısı vardır.  Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet ve  bir rehberdir.

Meslektaşlarımın, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emeği çok kutsaldır. Toplum olarak biz gazetecilerin bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepinizin görevi olduğunu düşünüyorum. Gazetecilik hem kutsal hem de toplumların ilerlemesinde çok önemli görevi olan bir meslektir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, her türlü zor ortamda görevini yapan, meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan ve basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi için çalışan  gazeteci meslektaşlarımın 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR