Merve Çetin

Merve Çetin

Muzlu ekmek

Muzlu ekmek

Bugünde “Muzlu Ekmek” tarifi vereceğim. Çok lezzetli bir tatlıdır. Yapması da yemesi de çok keyifli.

Yapması ve yemesi eğlenceli olan muz ekmeğini yapmak için birkaç masraflı malzemeye ihtiyacımız olacak,

3 orta boy yumurta, kaşık ucu ile tuz, 1 kase toz şeker ama tabi şekeri ne kadar sevip sevmediğinize göre bu oran değişebilir. 1.5 kase yoğurt, 1.5 kase sıvı yağ, tabi yağ biraz pahalı olduğu için mısır yağı önerisinde bulunabilirim. 1 kase un, 1 tatlı kaşığı soda, 1 çay kaşığı vanilya ve 3-4 adet muz. Muzlar hafifçe ezilmiş olursa işinizi daha kolaylaştırabilir.

Öncelikle her şeye başlamadan önce, fırını 180 derece de ısınmaya bırakın. Kalıba yağ sürebilir veya eliniz de varsa yağlı kağıt koyabilirsiniz.

Daha sonra bir kasede yumurtaları, tuz, şeker, yoğurt, yağ ve vanilyayı güzelce karıştırın. Bu işlemde yumurta sarıları ve beyazları kardeş kardeş karışmalı.

Bir başka kasede ise, un, soda ve kabarta tozunu karıştırın. Un karışımı ile yumurta karışımını birbirlerine ekleyin. İki kasede birbirleri ile dengeli karıştıktan sonra, hafif ezilmiş ama lezzetli muzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımınızı, kalıba dökelim.

Fırında yaklaşık olarak 60-70 dakika boyunca pişirelim, içi kıvam alıncaya kadar. Pişmesi gerçekten de uzun bir süre alıyor. Her lezzetli ve güzel şey gibi Banana Bread de öyle maalesef. Ama beklediğinize değecek lezzet olacak.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun.

NOT: Bu tarifte muz kullandım ama istediğiniz meyve veya sebzelerle de yapabilirsiniz. Ayrıca servis de, kakao, fındık, fıstık ekşisi gibi malzemeler ile süsleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi