Merve Çetin

Merve Çetin

Evliliğin harcı

Evliliğin harcı

Şu yalan dünyaya geldik, gidiyoruz…

Dünyada hissedilen en güzel duygular nedir? Sevmek, sevilmek, sevildiğini hissetmek. Bunlar güzel şeyler…

Hepinizin malumu olduğu üzere, zaman zaman boşanma istatistikleri paylaşılır, veriler değerlendirilir. “Şundan şundan dolayı boşanmalar arttı” vesaire gibi yorumlar yapılır. Rakamlardan bahsedip, o veriler üzerinden bir değerlendirme de ben yapmayacağım.

Bir evliliği ne ayakta tutar?

Bence bir evliliği ayakta tutan ya da tutması gereken şey muhabbet.

Ya öyle muhabbet dediysem de sürekli konuşup durmaktan bahsetmiyorum. Peki, nedir muhabbet? İnsanların birbirlerini menfaatsiz sevmesi, zorluklara göğüs gererken güle oynaya, “Birlikte atlattık” diyebilmek. Özetle muhabbet; sevgiyi, saygıyı, anlayışı, sabrı bünyesinde barındıran bir kavram.

İçi boş laflarla evlilik veya ilişki devam etmez. “Aşk” derler mesela. İçi boşaltılmış kavramlardan biri. Neye göre? Görüyorsunuzdur çevrenizde; kediye, köpeğe veya herhangi bir eşyasına “aşk” diyen insanlar var. Hal böyle olunca da bu kelimenin silikleştiğini, manasını yitirdiğini düşünüyorum.

Şöyle toparlayayım; evliliği aşk ile ayakta tutarım gibi bir düşünceye sahipseniz, yanlış yoldasınız. Bence böyle. Muhabbet olacak, evlilik ayakta kalacak. Nihayetinde de daha mutlu insanların yaşadığı bir ülke haline geleceğiz. Tabii tek parametre bu mu? Değil ama bu sadece biri…

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR