Mehmet Çağlak

Mehmet Çağlak

Çocuklarımız ile süt ürünleri tüketmeliyiz

Çocuklarımız ile süt ürünleri tüketmeliyiz

Çocuğum süt ürünü tüketmiyor.En çok duyduğum sözlerden biridir.

Çocukların gelişimi için süt ve süt ürünlerinin tüketilmemesini düşünemiyorum. Çocuklarımız süt ve süt ürünü tüketmek zorunda (tıbbi olarak süt ve süt ürünü tüketmesinde bir sakınca yok ise). Ailelerin yapması gereken süt ve süt ürünlerinin çocuklara çok faydalı olduğunu büyüyüp gelişebilmesi için bu ürünleri tüketmesi gerektiğini anlatmalı. Ve daha da ilerisi temel gıda dediğimiz ürünlerden biri olan süt ürünlerinin tüketilmemesi gibi bir olasılığı bile çocuklarımızla tartışmamalıyız. Çocuklarımız süt ürünü tüketmem kelimesini aklından çıkartmalı.

 İçinde bulunduğumuz zaman süt ürünlerinin çok çeşitli olduğu, süt sektörünün hızlı bir şekilde ilerlediği bir zaman bunu avantaja çevirebiliriz. Çocuğumuz bir peynir çeşidini sevmeyebilir bunun mutlaka başka bir şekilde tasarlanmış olanını alabiliriz. Böylece onunda fikrinin değerli olduğunu ama süt ürününden kaçamayacağını anlatabiliriz. Eskiden olsa kolay bulunabilecek iki çeşit peynir vardı beyaz peynir yada kaşar peyniri bu iki peynirden birisini sevmek zorundaydı. Ama şimdi üretim şekillerinin artmasıyla birçok şekilde ve  yapıda peynir üretilebiliyor. Çocuklarımızın tercihine göre yarı sert veya yumuşak birçok peyniri alıp tüketilmesini sağlayabiliriz.

Peynirin yanında gün içerisinde süt içmesini de teşvik etmeliyiz. Sütü evde kendi yaptığımız reçellerle veya bal ile de tatlandırıp değişik aromalar üretebiliriz. Genelde çocuklar tepki gösterse de çocuklarımıza kefir içirmemiz çok faydalı olacaktır. Çocuklarımızın beslenmesinde tereyağını da eksik etmemeliyiz. Tereyağı hem doğal hayvansal bir üründür hemde insan vücudunda 36 C de eridiği için kalp ve damara zarar vermemektedir. Çocuklarımızın beslenmesinde yoğurdu da eksik etmemeliyiz. Yoğurdu da reçel ve bal ile değişik şekillerde tatlandırabiliriz.

Tüketeceğimiz ürünün son kullanma tarihi, üretim yeri ve üreticisi, Tarım ve orman müdürlüğünden alınmış olan üretim izni, içerisindekiler, muhafaza ortamı ve ambalaj genel görümü düzgün ise süt ürününü güvenle tüketebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Çağlak Arşivi
SON YAZILAR