Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

MÜSİAD Fuarı Konya’ya Yakışır

MÜSİAD Fuarı Konya’ya Yakışır

Konya’da hareketli günler geçiriyoruz. Konular çeşitleniyor, programlar birbiri ardında gerçekleşiyor. Yetişmek zor. Maşallah diyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu Konya’nın Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkent oluşunun 924. yılı kutlandı. Kutlamalar pandemi gölgesinde de olsa gerçekleştirilen etkinlikler gerçekten görülmeye değerdi. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Mehteran Birliği tarafından coşkulu bir konser düzenlendi. Ardından Türk Yıldızları ‘Selçuklu Sultanlarına Selamlama’ uçuşu yaptı. Mükemmel bir selamlama oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösteri Merkezi’ndeki  ‘Anadolu'yu Vatan Kılanlar’ ve ‘Sarayın Gizli Bahçesi’ isimli sergilerini de yazmadan geçmek olmaz. Şahsen çok beğendim. Emeği geçen herkesi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum ve bu güzel serginin düzenlenmesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca şehrimiz adına önemli gelişmelerden birisi de MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen genel kuruldu. Yapılan genel kurulda Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevini Hilmi Kağnıcı’ya devretti. Devir töreni ‘Konya protokolü’nün katılımıyla gerçekleşti. Kağnıcı’ya görevinde başarılar diliyorum. MÜSİAD, Konya’nın ve Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Dile getirmek istediğim bir husus var, o da şu; MÜSİAD tarafından iki yılda bir olmak üzere tüm üyelerine açık, uluslararası bir fuar düzenlenir. Bence bu fuarlar Anadolu’ya yayılmalıdır. Başlangıç noktası Konya olmalıdır. Konya bu tür fuarları kaldıracak kapasiteye sahip bir şehirdir. Tüm Konya protokolüne buradan sesleniyorum; Bundan daha iyi bir tanıtım fırsatı olamaz. Devasa bir fuar yapılabilir. Bu fuarı engellemeye çalışanlar da olacaktır, malum olunduğu üzere şehrimizin düşmanı çok. Fakat birlik ve beraberlik içerisinde olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok.

Bu düşüncemi MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a da ilettim. Ne olacak, ne bitecek önümüzdeki günlerde belli olur.

Öte yandan pek çok kuruluş seçim heyecanı yaşadı. Yapılan seçimler sonrası ASKON’da Atilla Sinacı, DERSİAD’da Musa Özkan, KONTİMDER’de Gökhan Küçük güven tazelediler. Her birine görevlerinde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR