Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Kul hakkı nedir bilir misiniz?

Kul hakkı nedir bilir misiniz?

Kul hakkı nedir bilir misiniz?

Haram-helal sınır tanımazlığından yine insanın kendisi etkilenmiş, adeta kendi kazdığı kuyuda boğulmaktadır. "Kul hakkı" yiyerek yaşamayı marifet sanan insanlar, neticede bu davranışın kendine döneceğini hesap etmeden yaşadılar. Ama gelin görün ki yaşadığımız ortamda da kul hakkını hiçe sayarak yaşamlarına devam ediyorlar. Bunun en büyük örneği toplumumuzda lakayttı olmayanların bir yere getirilim çabaları var. Benim adamım işi bulsun da kim ne yaparsa yapsın. Yıllarca çalışıp çabalayıp emek harcıyorsunuz. Önünüze sınav çıkarıyorlar. Daha sonra ne oluyor. İş yok bekle nereye kadar bekleyelim. Eee bize mi sordun okurken size sormadık ama ideallerimiz vardı. Seni eşini dostunu alasın diye bir yerlere getirmedik. Hakça dağıtım yap diye ama olmuyor ve kul hakkına giriyorsunuz. 

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) Müslüman'ın tarifini yaparken; "Eliyle ve diliyle zarar vermeyen" Bir başka deyişle Müslüman, hiç kimseye hiç bir şekilde haksızlık etmeyen kişi olarak da tanımlanabilir. Eğer bu ölçüye riayet edilseydi "kul hakkı" konusunda problemler yaşanmazdı. Şu anda yaşanan problemleri buna bağlayabiliriz. Bakalım zaman ne gösterecek.

Okullar yüz yüze açılacak mı açılmayacak mı?

Ülkemizde eğitimdeki belirsizlik devam ederken özel okullar açıldı,  devlet okullarında ise uzaktan eğitime geçildi. Buda kafalarda karışıklıklara sebep oluyor. Birde üniversitelerin durumuna bakalım. Şehrimizdeki 3 devlet üniversitesinin uzaktan eğitim kararı alması bölge esnaflarının tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde bir grup esnaf arkadaşla Rektörlere sorunlarla ilgili bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi. Aldığımız duyumlara göre Rektörlerin ellerinde bir şey gelmeyeceği ama en kısa zamanda sağlıklı günlere dönülmesi temennisinde bulundular.

Konyaspor’dan basketbolda sevindirici haber

Konya sporunun futboldan sonra en büyük taraftara sahip branşlarından olan basketbol takımı tam sahipsiz kalmasından sonra Basketbol Federasyonundan sevindirici haber geldi. Konyaspor Basketbol Takımı’nın liglere alınması kabul edildi. Bu arada Konya Büyükşehir Belediyespor altyapıya önem vermesi açısında önemli bir gelişme yaşandı. Basketbol Spor Okulu kuruldu. Ancak üst tarafta takım olmayınca insanlar boşuna çalışıyor gibi geliyor. En kısa zamanda ciddi bir şekilde kulüpleşerek böyle korkulu rüyalar görmememiz lazım diyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR