Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Fuarların ilin ekonomisine katkısı büyük

Fuarların ilin ekonomisine katkısı büyük

Fuarların ilin ekonomisine katkısı büyük 

Pandemi sürecinden etkilenen sektörlerin başında fuarcılık sektörü de geliyor.  Fuarların ülke ekonomisine  olduğu kadar illerin tanıtımına da büyük katkısı oluyor. 2020 yılında sanal fuarlar aracığıyla ayakta kalmaya çalışan firmalar var. Sanal fuarcılığın eksi yönleri de bulunmuyor değil. Fuarcılık sektörünün yerinde tanıtıma verdiği turizm gelirlerinden dışlanma. Fuarın düzenlendiği şehrin yerinde tanıtımı fuar vesilesiyle ortaya çıkan katma gelirlerden yoksun olma. Konaklama, excursion, eğlence sektörlerin-den pay alamama geniş kapsamlı sponsorluk desteğinden yoksun olma.  Teknolojiyi kullanma düzeyinde farklı demografik özelliklere sahip ziyaretçi kitlesine erişeme-me. Tanıtım ve satış düzleminde insani fiziksel etkileşimin etki 
ve gücünden yararlanamama. Teknik ve teknolojik desteğe olan ihtiyacın eşit ve etkin düzey-de katılımcılara sunulmasındaki zorluklar. Yani sanal fuarlar belki kısa bir dönem için işlerin yürümesini sağlar, başarılı da olabilir. Ama insanların iletişim, etkileşim içinde olmadıkları organizasyonlar  bir süre sonra heyecanı olmayan işlere dönüşür. Fuarlar da öyledir. Ne diyelim acil çözüm bulunmalı.

Yeni yatırımlarla Konya biraz daha güçlendi

Geçen haftanın son gününde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’daydı.  Bir takım açılışlar yaptı. Bunların en önemlisi Şehir Hasta-nesi idi bu açılışla birlikte Konya bir sağlık üssü olabilir. Bir diğer yatırım ise Lojistik köy projesi oldu. Buda sanayicilerin alıcılarıyla daha  hızlı erişebilmesi açısın-dan faydalı olur inşaallah..

Konyaspor sevindiriyor 

Sezona  iyi başlayan Konyaspor taraftarlarını sevindirmeye devam ediyor. Konyaspor, sıkıntılı günler sonunda  dört haftanın ardından beş puanla üst sıralarda yerini alı-yor. Son hafta transferlerle taraf-tarları rahatlatan takımımız başarılı bir sezon geçireceğinin sinyallerini veriyor.  Bekleyip göreceğiz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi