
Fatih Şeker
TERÖRE HEDEF ÜLKE TÜRKİYE (2)
4.Teröre destek veren ülkelere karşı açıkça buna son vermeleri konusunda görüş bildirmek. Ülkelerdeki teröristlerin iadeleri konusunda uluslararası baskı grubu oluşturmak.
5. Ülke içinde ve dışında teröristlere destek veren işadamlarının ,terör örgütü yöneticilerinin ,liderlerinin , barındığı dernek ve kuruluşlarının mal varlıklarına el koyulmalı, baskı kurulmalı, misillemede bulunulmalıdır.
6. Karar alıcılar ülkemizdeki istihbarat örgütlerine yetki vererek Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa’daki terörist unsurlara karşı müdahalede bulunma, misilleme ve saldırı düzenleme gibi örtülü operasyonları yaptırmalıdırlar.
7.Özellikle NATO müttefikimiz ABD ile oturup artık bir şeyler yapma zamanı denilmeli ve kendisinin Taliban ve El Kaide terör örgütü liderlerine SİHA lar ile yaptığı " hedef alarak öldürme" türündeki saldırıların PKK terör örgütü yöneticilerine uygulanmasını sağlanmalıdır. Türkiye tek başına bu tür eylemleri yapmalıdır.
8.Türk savaş uçaklarına kandildeki tüm unsurların mevzilerin, sığınakların, komuta yerlerini, binaları, mağaraları, yiyecek depoları, elektrik santralleri, kontrol noktaları, silahlarını, araçlarını, depoları, yok edilmesi talimatı verilerek asla ABD den izin almadan ( gerekirse ABD ile çatışmayı göze alarak) kesin imha edilmelidir.
9.Türk ordusunun komuta heyeti ile siyasi karar alıcılar oturup terörist eylemlerin her safhasına müdahale ederek engellemek, örgüt liderlerini ve eylem planlayıcılarını etkisiz hale getirmek, terörizme kaynak sağlayan altyapıyı ortadan kaldırmak ve teröristleri psikolojik açıdan çöküntüye uğratmak şeklinde bir program ile terörü bitirme seferberliği ilan etmeliler.
10. Kuzey Irak Barzani yönetimine kesin ikaz yapılmalı Terör örgütünün ikmal yolları kesilmeli, lojistik kanalları kapatılmalıdır. Eğer Barzani yönetimi bunu yapmıyorsa petrol satması ve Mersin serbest bölgedeki şirketleri engellenmelidir.
11. Terörizme karşı topyekûn ve kapsamlı mücadele edilmeli, bir taraftan yasal düzenlemeler yapılırken diğer taraftan mücadeledeki kararlılığı göstermek adına askeri mücadele devam etmelidir. Bu konuda terörle mücadelede uzmanlaşmış emekli general, subay, astsubay ve polis yetkililerinin deneyimlerinden faydalanacak bir koordinasyon kurulmalı ve personelden faydalanılmalı.
12. Terörizmle mücadelenin stratejik boyutunun; diplomatik, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel politikaların yapılan planlamalarla ,Taktik yönünün ise; kriminal, taktik ve operasyonel istihbarat, önleyici kolluk gücü, operasyonel timler ve ceza adaletinin unsurlarından oluştuğu yasal kanunlarla desteklenmeli. Terörizmle mücadelenin taktik boyutunda yer alan ve baskıcı yaklaşımın en önemli ayağını oluşturan askeri güç kullanımı kapsamında İHA’ların kullanımı sürekli olmalı.
13. Terör bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı imamları özel olarak halkı İslami açıdan terörün yanlış olduğunu anlatılması, dini kanaat önderlerinin ikna edilmesi, çeşitli yayınlarla desteklenmesi gereklidir. yöredeki aşiretlerin liderlerinin ikna edilmesi gerekirse ikna edilemeyn aşiretlerin topraklarına el konulması ve yoksul halka dağıtılması uygulanmalıdır.
14.Seçimlerde genelde PKK terör örgütünün sandık başındaki baskı unsurlarına karşı sandıkların ilçelere belli okul , kamu binalarına konularak köylerdeki vatandaşlar taşınmalı. sandık başında her partiden personel bulunmalı sandık başkanı mutlaka yetkili bir kimse olmalıdır.
15.Terörle mücadelede görevli personelin maddi açıdan ücretleri farklı olmalı, malzeme, silah, cephane, telsiz gibi her türlü malzeme desteği sağlanmalıdır.
16. Türk ordusuna, polisine yönelmiş her türlü tehdidi yok edin emri silahlı kuvvetlere, polis, jandarma ve milli istihbarat teşkilatına verilmeli. bir eylemin öcü alınıncaya kadar devam eden bir operasyona hazır olunmalıdır.