Fatih Özer

Fatih Özer

Bu Deveyi Güdeceğiz Çünkü Bu Memleket Bizim

Bu Deveyi Güdeceğiz Çünkü Bu Memleket Bizim

Derste öğretmenin önünde dans eden öğretmenin yüzünü avuçlarının arasına alan öğrenci videosunu üzüntüyle izledim. Öğretmenin çaresizliği çok açık. Öğretmen öğrenciye tepki verse önce sosyal medyada saldırıya uğrayacak sonra hakkında soruşturma açılacak. Öğretmeni yalnız bırak...

Öğretmen kendini bilmez velinin, öğrencinin maskarası, subjektif ölçütlerle seçilmiş okul müdürünün emir eri, sistemin mayın eşeği, toplumun sinek ikilisi değildir. Öğretmen toplumun onurlu, şerefli bir üyesi, kutsal mesleğin temsilcisidir. Öğretmene saygı ve sevgi duyalım. Evet bugün vereceğiniz değer yarının güzel günlerinin habercisi olacaktır. Doktor, öğretmen, avukat, çiftçi,gazeteci ... Liyakat sahiplerine değer veremezsek ilerde hep bir yanımız topal kalacak. Evet liyakat dedik buna da değinmek lazım. Mesleğinin gereğini noktasına kadar bilmeyen,heyacanla hedefle işine sarılmayan kişileri sadece yakınım diye veya siyasi partilerimizin sempatizanı diye göreve getirmeyi bırakmadığımız sürece hep bir noktamız eksik olacak.

Burada iş gençlere düşmekte. Sevgili gençler geleceğimizin teminatları birbirimizi ayrıştırmadan bölüştürmeden önümüze bakalım çok çok okuyalım üretelim daima ilerleme noktasında olalım. Bu ülke bizim bu millet bizim. Boş konuşmalara ayıracak hiç zamanımız yok. Biz ahlakta en önde olacağız en başta,sonra ülke menfaatlerini düşünerek yaşayacağız,ülkemizin hür irade sahibi olması için mücadele edeceğiz.Bu ülkede namuslu olanın çilesi,namussuz olanın hilesi bitmez.Allah Vekil Allah Kerim. Olsun biz doğru olmayı asla bırakmayacağız.

Gençler,

Sevgiyle çıkın yola

Çalışmak yarış olsun

Öyle bir eselim ki

Rüzgarlar yarış olsun

Gençler,

Durmayın, yorulmayın

Yılmadan usanmadan yaşayın.

Evet geçen şehit olan doktorumuzu ve mesleğini icra ederken rahmetli olan avukatımızı rahmetle anıyorum. Biz öğretmenler olarakta itibarsızlaştırılmaktan çok muzdaribiz. Malesef öğretmen olmak isteyen birçok genç bu durumu görerek meslek dışına gitmekte.

Dediğim gibi önce insan olarak sonra meslek sahipleri olarak haklarımızın mesleklerimizin karşılığı olarak verilmesi en büyük isteğimiz.

Bu ülke bizim. Hem bu deveyi güdeceğiz hem de bu diyarda yaşayacağız. Bizim başka bir yerimiz de yok başka bir yerde yaşayacak düşüncemiz de.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR