Fatih Özer

Fatih Özer

Asil Vekil

Asil Vekil

Gençlik yıllarımda duyduğum en güzel söz idi. Halka hizmet Hakka hizmettir diye. Bu söz ile oturur onlarca kompozisyon yazılır.

Evet belki hepimizin dert yandığı konulardan birisi de asil ve vekil konusudur. Adına siyasi parti başkanları deyin belediye başkanları deyin milletvekilleri deyin veya başka bir makam. Elbet sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır. Bizim temsil ettiği makama kesinlikle saygımız sonsuz vekil olanların. Ama onların da görev alma sebeplerinin ve vesile olanların halk olduğunu unutmamaları gerekir.

Siyah camlı ciks arabalarla belki de kortejlerle halkın yanına gitmesi ve halkın da bazan yanına yaklaşamaması hiç hoş değil şahsi fikrimce. Araba kimin, vergiyi veren kim, alın teri döken kim, gerçek sahip olan kim.

Geçenlerde bir ilçe kaymakamı ile ilgili konu konuşuyoruz. Bu bahsini ettiğim kişi de kamuda çalışan bir yetkili. Dedim ki kaymakam bey ne güzel adam. Hiç tanış olmasam bile halkın arasına iniyor, şehir de dolaşıyor, yaşlıyı kucaklıyor, genç ile muhabbet ediyor, dertliyi yolda yürürken bile olsa dinliyor gibisinden sözler söyledim. Olmaz dedi yanlış bu durumlar diye devam etti. Hayır mı dedim bilmediğim nedir ki yanlış imiş. O dedi bu şehrin başı otursun makamında. Eyvah dedim bu çalışkan olanı da yer bu zihniyet. Doğru değil mi ama her başarının bir cezası olur ya hani.

Ama sonra yine göğsümde oluşan bir heyecanla yok yok dedim artık o eski takım elbise giyip surat asıp yanına yaklaştırmayan zihniyet bitti artık dedim bir umutla.

Biz Devletiz ey büyükler, Devlet bizim. Elbet anayasanın verdiği her hakkı kullanarak vatan ve millet için görevlerinizi yerine getirin ama unutmayın sizler vekilsiniz bu halk asil.

Sevmediğiniz olsa bile bu halk sizden görev yapmanızı, artı şeyler katmanızı istiyor.

Sizleri arayıp ulaşamıyorlar, danışmanlarınıza ulaşamıyorlar, siyah gözlük takıp geldiklerinde çok üstten konuşuyorlar,bir konuda bilgi almak için not yazdırsalar dönüş alamıyorlar. Ben yastığa kafamı rahat koyuyorum diyenlere lafımız yok elbet. Ama lütfen halkın aklından çıkarmadığı "Halk için muteber bir nesne yok Devlet gibi." sözünü sizde çıkarmayın ve yanına halk için çalışıyoruzu koyun lütfen.

Atamalarınızı hayret ve korku içerisinde seyrediyoruz. Etmeyin konuşmaktan aciz, üretemeyen, hayal edemeyen, halka eğilemeyecek kişileri sırf siyasi yol arkadaşım diye getirip oturtmayın. Azıcık bu işi kim iyi yapar diyerek atayın lütfen.

Söylemek istediğimiz belki çok şey var ama anlattık anlaşılacak kadar diye umuyorum. Üstüne alınan alınsın gayrisi muhaf elbet. Ama bizim bir ülkemiz var gidecek hiç yerimiz yok. Memleketin neresi olursa olsun, nereli olursak olalım bu bayrak altında yaşayıp bu bayrak altında öleceğiz. Onun için çok çalışıp bizim üstümüzde olan emanetleri bizden sonraki nesle aktaracağız. Bu işi el ele omuz omuza kimseyi ayrıştırmadan yapmak hepimizin görevi. Selam ve muhabbetle.

Varolsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti

Varolsun Türk Milleti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR