Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Yeni yıl mutluluk getirsin

Yeni yıl mutluluk getirsin

Yeni yıl mutluluk getirsin

Geçenlerde bir yerde gözümüze ilişmişti “dine çok düştük, ahlakı unuttuk” diye bir yazı. İlk başta okuyunca doğru gibi geliyor. Ancak maalesef ahlakın unutulmuş gibi gözükmesi dine çok düşmekten değil bilakis ahlakın üzerine çok yoğunlaşmaktan kaynaklanmaktadır.

Ahlakın üzerine o kadar yoğunlaştık ki, neredeyse her şeyi ahlaka veya ahlaksızlığa dayandırmaya başladık. İşte bu da ahlak kavramının yozlaşmasına ve sanki çok normalmiş gibi ortadan kalkmasına sebep oldu.

Çok değil 30 sene önce Konya’da Zafer’de bir kız ve erkeğin el ele tutuşmasını şiddetle reddeden toplumumuz, şimdi yolun ortasında öpüşen kız ve erkeği gayet normal karşılamaya başladı. İşte ahlakı ortadan kaldıran; ahlaklılarında da, ahlaksızların da,  herkesin ahlak ahkamı kesmesi oldu.

2020 dinimizi “dincilerin” elinden alıp, yine insanların kendilerinin dini yaptığımız ve de ahlakı da es geçmediğimiz bir yıl olmasını diliyorum.

Bence ülkemiz açısından istenebilecek en güzel düşünce buymuş gibi geliyor bana.

1980’li yıllarda Devleti yönetenler arasında hırsızlar vardı. 1990’lı yıllarda da vardı. Ama bu hırsızların bile bir “ahlakı” vardı. Utanma duyguları vardı. Yaptıkları işin hem ayıp, hem günah hem de ahlaksızlık olduğunun bilincindeydiler.

Ama geldiğimiz aşamada maalesef hırsızlık aynı olsa da ahlak aynı değil, utanma aynı değil, günaha bakış aynı değil. Neredeyse şimdilerde hırsızlık yapanlar yaptıkları işin “hakları” olduğunu savunma aşamasındalar.

İşte ülkemiz için en birinci görev Devlet içerisinde oluşan bu “deliklerin” kapanmasıdır. Yani eğer bu delikler kapanırsa, ülke parasına sahip olmaya başlayacak, parasına sahip olunca, israftan kurtulacak, israftan kurtulunca, vatandaşına daha fazla para aktaracak, vatandaş o fazladan aktarılan parayla piyasayı hareketlendirecek, piyasadaki bu hareketlenme halkın yüzünü güldürecek ve moral motivasyonunu arttıracak. Ve moral motivasyonu artan halk başarı için en büyük gerekliliği yerine getirmiş olacaktır.

Ve işte sırf bu nedenle 2020’nin bu değişimi, bu ahlaki çöküntünün ortadan kalkışını, dinimizin dört tane din tüccarının elinden çıkıp dinin gerçek sahibi yani insanlara dönmesini dilemek ülke için en yararlı dua ve istek olacaktır.

Yeni yılınız hayırlı ve kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR