Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Tarım Fuarı ve Zafer Partisi

Tarım Fuarı ve Zafer Partisi

TARIM FUARI BAKANLARI AĞIRLAYACAK

Konya gündemi oldukça yoğun diye geçen sefer ki yazımda da yazmıştım. Tarım Fuarı başlı başına bir gündem oluşturuyor aslında. Malumunuz olduğu üzere son yazımda Tarım Fuarının açılışının yapılmamasının doğru olmadığını ifade etmiştim. Bu konuda TARMAKBİR Başkanı Şenol Önal aradı. Konunun aslını anlattı. Özetle; TARMAKBİR’in önemli bir kurum olduğunu, tarım fuarında hem Konya’ya hem de sektöre büyük bir katkılarının olduğunu ifade etti. Hatta bizlere de gazeteci olarak sitemlerini iletti. TARMAKBİR’in bu kadar emeğine karşılık birkaç gazete dışında bu emeği görmediğimizi söyledi ki en azından kendi adıma cevap verecek olursam Sayın Başkan haklıdır. TARMAKBİR’in emeğini göremediğimi ifade edeyim.

Ayrıca yine fuar düzenleyici arkadaşlardan birkaçıyla konuştum. Onlar da TARMAKBİR Başkanı Önal ile aynı şeyleri söylediler. Yani açılış yapıp siyasi bir şova dönüştürülmesini istememişler. Kendi kararlarıymış. Yani siyasi bir baskı sonucu alınan bir karar değilmiş. Bir toplantıda TÜYAP Fuar Genel Müdürü ve TARMAKBİR Başkanı fuarla ilgili toplantıda KTO Başkanına açılış yapmak istemedikleri fikrini sunmuşlar ve de KTO Başkanı da kabul etmiş. Bu şekilde açılış yapılmamasına karar verilmiş. Bu arada tüm tarafların ortak açıklamalarından biri de Avrupa’da yapılan fuarlarda böyle bir açılış protokolü uygulanmadığına yönelikti. Tabii ki bunu okuyan herkesin aklına geldiği gibi benim de aklıma geldi; “17 senedir yapılan açılışlar unutulup Avrupa’daki fuarlarda açılış yapılmadığı bu sene mi akıllara geldi” diye sordum. Bu arada konuştuğum arkadaşlardan birisi ilginç bir şey de söyledi: “Seneye açılış yapılabilir” dedi.

Bizim geleneklerimiz Avrupa gibi değildir. Mesela Avrupa’da bizde olduğu kadar müdür veya başkan da bulamazsın. Biz de olduğu kadar makam aracı da Avrupa’da yoktur. Ayrıca açılış, siyasilerin bir şovu falan da değildir. Yani bunu şov olarak kabul edenler; acaba cumartesi günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve de çiçeği burnunda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi üçü bir arada fuara geldiklerinde ne diyecekler, şov olmasın diye almayacaklar mı?

Her neyse bu konuyu çok daha fazla tartışmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Burada ne olduğu üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Buna mazeret ürettikçe de her mazeret daha asılsız kalıyor. Konya’yı kısır çekişmelere ve beceriksiz siyasi oyunlara bırakmaya hiç gerek yoktur.

ZAFER PARTİSİ DE İL BİNASINI OLUŞTURDU

İyi Parti’den ayrılarak parti kuran Prof. Dr. Ümit Özdağ partisinin adını da Zafer koymuştu. Ve Zafer Partisi’nin Konya İl Başkanlığına da Salih Ümütkesmez’i getirdi. Ve geçtiğimiz Çarşamba günü Konya İl Binasını Genel Başkan Özdağ açtı.

Sayın Genel Başkan’la biraz da sohbet etme şansımız oldu. Birçoğunuzun bildiği üzere Genel Başkan Ümit Özdağ çok net politikalar ortaya koyuyor. Yani mesela herkes karnından konuşarak bu Suriyeli sığınmacılardan mutsuz olduğunu dile getirirken, Zafer Partisi “Suriyeliler gitsin” diye bas bas bağırıyor. Mesela Suriyeli sığınmacıların gitmesiyle ilgili, Ümit Özdağ İyi Parti’de siyaset yaparken de bu düşüncesini dile getiriyordu. Sonradan İyi Parti bu söylemini değiştirdi ama Ümit Özdağ, kurduğu partide de bu söylemine devam ediyor.

Ümit Özdağ Suriyeli sayısının çok fazla olduğundan, sayılarının her geçen gün arttığından ve de ilerleyen süreçte bu sayının bir iç savaş tehlikesi yaratabileceği korkusundan bahsediyor.

Bu arada 6 partinin bir araya geldiği Millet İttifakı’nın bildirgesini eleştiren Özdağ, aynı zamanda Hükümetin de yanlışlarını söylemekten çekinmiyor. İki tarafta da bulunmayacağını da belirtiyor.

Tabii ki yeni bir parti, henüz yorum yapmak için çok erken ama Genel Başkan Ümit Özdağ bildiğimiz bir siyasetçi olarak açık konuşan ve net bir izlenim göstermektedir. Bakalım zaman içerisinde bunu izleyip göreceğiz.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR