Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

SÜ’de eğitim başlayacak

SÜ’de eğitim başlayacak

SÜ’de eğitim başlayacak

Son dönemin en önemli konularından birisi “üniversiteler ne olacak” konusu sanırım. Konya’da bu konuyu alevlendiren de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yeni Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama oldu. Selvi açıklamasında Tıp Fakültesi’nin internet sitesinde yayınlanan kararın linkini de paylaştı.

Tıp Fakültesi’nin internet sitesinde yapılan açıklama “SÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Fakülte Kurulu 12.08.2020 tarihli 2020/010 nolu kararına göre pandemi dönemi nedeniyle değişen şartlar göz önüne alınarak 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi eğitimin tamamının online olacak şekilde pratik-uygulama eğitimlerinin ve sınavlarının 2020-2021 bahar dönemine kaydırılması ile ilgili Mezuniyet Öncesi Eğitim Komisyonu’nun çalışma yapmasının uygun olduğuna oy birliği ile karar verilmiştir.” Şeklindeydi.

Arkasından kısa bir süre sonra Tıp Fakültesi Dekanlığının sitesindeki açıklama kaldırıldı ve Rektörlük kendi sitesinde bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada da “Gündemimizin özellikle Covid 19 sebebiyle sıklıkla değiştiği bugünlerde yalnızca Üniversitemizin web sayfasından yapılan duyurulara itibar edilmesi, diğer mecralarda yazılan bilgilerin/duyuruların dikkate alınmaması konusunu hatırlatır; gerekli açıklamaların en sağlıklı şekilde internet sayfamız üzerinden yapılacağına dikkat çekmek isteriz” denildi. Yani kısacası Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın açıklaması doğru olarak kabul edilmedi.

Selçuk Üniversitesi’nden bir yetkiliden aldığım bilgiye göre olayın aslı şöyleydi: YÖK’ten yapılan bilgilendirmeye göre üniversite eğitiminin yüzde 40’ı “online” yüzde 60’ı “yüz yüze olacak şekilde öğretimi hazırlamak gerekiyordu. SÜ Rektörlüğü de buna göre bir çalışma içerisinde idi. Ekim başında başlayacak olan eğitim öğretim güz dönemi için şu anda net olmamakla birlikte ya öğrenciler okullarına başlayacak eğitimlerinin bir kısmını “online” bir kısmını da “yüz yüze” olarak görecekler ya da ilk başta belirli bir süre gelmeden  “online” olarak başlayıp, daha sonra okullarında olup “yüz yüze” eğitime başlayacaklar.

Yani kısacası öğrenciler Ekim ayında okullarında olacaklardır.

Hatta öğrendiğimize göre; Tıp Fakültesi öğrencileri hatta kendi müfredatları dışında “pandemi” ile ilgili de ders alacaklardır.

Zaten bunun aksine bir durumu beklemek hele ki Tıp Fakültesi öğrencilerinin sadece “online” ders almasını beklemek zannediyorum çok doğru bir eğitim metodu olmasa gerek.

Pandemi süreci tabii ki birçok konuda ülkede yaşam tarzlarımızı değiştirdi. Ancak bu sürecin belirli bir tarihi yok ki “bitecek” diyelim. Dolayısıyla yapmamız gereken, kurallara uyarak, pandemi sürecinde hayatımızın akışına devam etmek olacaktır.

İlköğretim çocuklarımıza illaki daha hoş görülü bir eğitim öğretim dönemi yaşatacağız. Ancak Üniversite öğrencilerimiz yarın bir gün okullarını bitirecek ve hayata atılacaklardır. Onlara eğitimin ve öğretimin her yönden en iyisini vermek gerekmektedir. Uzaktan eğitimle bir tıp doktoru yetiştirmenin imkanı yoktur.

Bu bağlamda üniversite öğrencilerinin eğitim öğretim yılının başlayacağı ekim ayı başında Konya’da olmaları bir gereklilik olarak gözükmektedir.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR