Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Politika fuarı...

Politika fuarı...

Konya, tarihi boyunca siyaset için çok önemli bir şehir olmuştur. Hititler’de de önemli bir şehir olan Konya, Frigler’de de, Lidyalılar’da da, Pers Medeniyetinde de, Roma Medeniyetinde de, Sasanilerde de, Selçuklu, Karamanoğlulları ve Osmanlı’da da çok etkin bir şehirdi. Cumhuriyet döneminde de farklı bir durumu yoktu. Yakın tarihimize baktığımızda da Türkiye siyasetinin gidiş yönünü Konya’dan görme şansımız çok yüksektir.  Yani Konya siyaseti, Türkiye siyasetini belirler. Bu yazdıklarımın hepsinin örnekleri mevcuttur ama bu alıntılarla yer işgal etmemek için burayı çok uzatmayayım.

Geldiğimiz durumda da Ak Parti’nin siyasetteki kalesi olan Konya, haliyle bu kaleyi yıkabilmek için diğer siyasi partilerin oldukça yoğun çalışma alanı olmaktadır. Gün geçmiyor ki bir muhalefet partisinin genel merkez yönetiminden birileri Konya’da olmasın. Ve tabii ki Konyalı olması nedeniyle, Konya desteğini arkasında görmek isteyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu çok sık Konya’da görebiliyoruz. Genel Başkan Davutoğlu geçtiğimiz gün yine Konya’da idi ve “Sürdürülebilir Tarım Üretimi Fiyat Politikası” toplantısına katıldı. Toplantıyla ilgili ayrıntıları gazetemizin dünkü sayısında okumuşsunuzdur. Burada değineceğim konu ziyaretler kısmı olacak. Yani Ahmet Davutoğlu, fiyat politikası toplantısının dışında esnaf ziyareti ve de Konya’da 2 yıldır ertelenen ve de nihayet dün açılan Tarım Fuarı ziyareti programlarını da Konya ziyaretine eklemişti.

Dedim ya genel başkanların cazibe merkezi Konya’ya bir de bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geldi. Ümit Özdağ’ın programında da Zafer Partisi’nin il başkanlık binasının açılışı ve Tarım Fuarı ziyareti bulunmakta idi. Konya’ya gelen diğer genel başkanlardan farklı olarak Genel Başkan Özdağ bir de Alaaddin Tepesi’nde bulunan Selçuklu Sultanları mezarlarını ziyareti de gündemine almıştı.

Şimdi bu iki genel başkan Pandemi nedeniyle yapılamayan ama tarım sektörü için çok büyük önem arz eden Tarım Fuarı’nı ziyaret ettiler veya edecekler. Ancak ne hikmetse 2 yıldır beklenen Konya’nın en önemli ve koskocaman tarım fuarının açılışı iptal oldu. Yani fuar açıldı ama resmi bir açılış yapılmadan.

Diğer fuarlarda açılış zamanı katılımcılar ve protokol gelir, insanlar açılış için toplanır. Fuar müdüründen başlayarak beklenilen açıklamalar yapılır sonra protokol hep beraber alanı gezerler ve güzel bir başlangıç olurdu. Şimdi ne hikmetse buna gerek duymadılar. Bir kısım dedikodular,  fuarın düzenleyicilerinden TARMAKBİR’in açılışa bu sefer gerek duymadığından kaynaklandığını belirtirken; KTO da protokol gelirse çok büyük bir kalabalık ve yoğunluk olacağından bu sefer açılış yapılmadığını söylüyor. Tabii ki bunların ikisinin de ne kadar gereksiz ve “baştan savma” açıklama olduğunu hepimiz görebiliyoruz. Yani bir fuar için yoğunluktan daha iyi bir şey var mıdır?

Şimdi işin kötüsü şu: Mantık çerçevesinde bir açıklama yapılmayınca bu sefer muhalefet “Davutoğlu konuşma yapmasın diye açılışı iptal ettiler” diye bir tevatür ortaya atıyorlar. Hoş bunu Gelecek Partililere sorunca Genel Başkan Davutoğlu’nun zaten açılışa katılmayacağını sadece fuarı daha sonra gezeceğini belirtiyorlar ama işte tevatür dolaşıyor.

Yani iki senedir yapılmayan Konya ve Türkiye için çok büyük önem arz eden aynı zamanda çiftçi için de bir beklenti oluşturan bu fuarın resmi bir açılış yapılmamasının doğru ve yerinde bir karar olmadığını belirtmek lazımdır. Ankara’dan bakan veya siyasilerin gelmediği bir zamanda bile Vali Bey’in resmi açılışını yaptığı fuarların olduğunu düşünürsek bu fuarın açılışının yapılmaması inanın çok konuşulacaktır.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR