Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 Okul arsası okul içindir

 Okul arsası okul içindir

Bugünkü konumuz tüm Çumralıları ilgilendiren bir konu; Çumra Cumhuriyet Lisesi’nin yıkılması ve ondan sonraki gelişmelerden oluşmaktadır.

Tüm Çumralılar yakinen biliyordur muhakkak ama buradan tekrar bu konuya bir açıklık getirmek gerekiyor sanırım. Bu durumun 3 tarafı var; birincisi tabii ki Çumra Cumhuriyet Liseliler tarafı, ikincisi Çumra Belediyesi tarafı ve de üçüncüsü bizler gibi konunun hassasiyetinden etkilenenler tarafı. Ben, bu tür konularda öncelikle konunun muhatabı gözüken Çumra Belediyesi’nin fikrini almanın doğru olduğunu düşünenlerdenim. Ve tabii ki dolayısıyla geçtiğimiz hafta bu konuda Çumra Belediyesi’ni aradım, Belediye Başkan Yardımcılarından biriyle görüştüm. O da bu konuda Belediye Başkanının açıklama yapmasının daha doğru olacağını ve de Başkana ileteceğini söyledi. Bendeniz de haliyle bir hafta boyunca bir açıklama gelmesini bekledim. Ama halihazırda bir açıklama gelmeyince bu konuyu kamuoyu ile paylaşayım, yanlış bildiğimiz konular varsa Belediye daha sonra düzeltir diye yazmaya karar verdim.

Çumra için bir marka durumunda olan Cumhuriyet Lisesi yapılan incelemelerden sonra “yıkılabilir-çürük” raporuyla birlikte yıkılmasına karar veriliyor. Öğrenciler başka bir okula yönlendiriliyor. Ve daha sonra da okul yıkılıyor.

Normal şartlarda bu alan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olması gerekirken, bir şekilde Çumra Belediyesi’ne geçiyor. Çumra Belediyesi de o alana bir alışveriş merkezi yapmak için atağa geçiyor ve hatta bununla ilgili neredeyse tüm Çumralıların bildiği bir de proje çizdiriyor: Büyük bir AVM Projesi…

Şimdi vatandaş ne istiyor derseniz; vatandaş tabii ki orada Cumhuriyet Lisesinin tekrar yapılarak orada hizmete devam etmesini istiyor. Bu okul alanının ranta kurban edilmemesini istiyor. Ayrıca AVM’lerin şehirlerin dışarıya çıkarılması gerekliliği tartışılırken şehrin merkezine böyle bir AVM yapılmasının Ak Parti politikalarıyla da uymayacağını söyleyenler var. Bunun dışında buraya bir AVM yapılırsa araç trafiğini arttıracağını ve zaten gün geçtikçe artan trafik sorununun Çumra’da da etkinleştirileceğini söylüyorlar.

Bu konuyla ilgili, özel takip eden Çumra Cumhuriyet Lisesi mezunu Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan vatandaşlar bir araya gelerek sosyal ağlarda bir grup oluşturmuşlar bile… Bu konuda Konya milletvekillerine, Konya Valiliğine, Belediye Başkanlarına gereken bilgilendirmeyi yapmışlar zaten. Yani anlayacağınız herkesin Konya’da bu durumdan haberi var ama Çumra Belediye Başkanı çıkıp buraya AVM yapmayacağız demediği gibi, aynı zamanda sanırım bu merkezi yerdeki arsayı da elinden kaçırmak istemiyor. Ancak şu bir gerçek ki, Cumhuriyet Lisesi eğer gerçekten “çürük” raporunu hak eden bir bina ise ve rant için değil de gerektiği için yıkılmış ise bunun yerine yapılması gereken yeni bir okul binasıdır ve öğrencilerin öğretime devam etmesi gereken bir yerdir. Bunun dışında okul binasını yıkıp yerine ranta dönük bir AVM yapmak düşüncesi sanırım dünyanın hiçbir yerinde görülecek bir düşünce değildir.

Tabii ki bu olayı takip edeceğiz. Olayın gelişmelerinden de tüm okurlarımızı bilgilendireceğiz. “Okul arsası okul için vardır” düsturunu da sanırım Çumra Belediyesi’ne de tüm vatandaşlar olarak anlatmak zorunluluğumuz vardır.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR