Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 Meram da üç yılını değerlendirdi

 Meram da üç yılını değerlendirdi

Belediye başkanları malumunuz 3 yılını dolduruyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin yarın itibariyle üçüncü yılı dolmuş olacak. Belediye başkanları da bu üç yıllık çalışmalarının bir özetini basın toplantısıyla halka ve kamuoyuna anlatıyorlar. Geçtiğimiz hafta Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca bu bilgilendirmeyi kamuoyuna sunmuştu. Dün de Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş bir basın toplantısı düzenledi.

Daha önce Hasan Kılca’nın faaliyetleri ile ilgili yazarken de söylemiştim, şimdi yine tekrar edeyim. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Karatay, Meram ve Selçuklu belediye başkanları 1989’dan bu yana belki de en koordineli ve en birlik ve beraberlik içerisindeki zamanlarını yaşıyorlar. Bir de bu koordineye Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, hemşerimiz Murat Kurum’u ekleyince Konya gerçekten çok müthiş yatırım alan ve gelişme gösteren bir şehir haline geliyor. Umarım belediye başkanlarımızın arasındaki bu uyum, birlik ve beraberlik hiç bitmesin de Konyalı vatandaşlar olarak bunun yararlarını uzun süre görebilelim.

Gelelim Meram’a…

Öncelikle Karatay ve Selçuklu’dan farklı olarak Meram’da yeni yerleşim arazileri açabilmek çok zor bir olaydır. Buna rağmen Mustafa Kavuş Başkan son 3 yılda yaklaşık 14 milyon metrekarelik bir alanda 2800 civarında imar parseli oluşturmuş durumda. Bunun başlı başına bir başarı olduğunu söylememe sanırım gerek yoktur. Bunun dışında Meram Belediyesi ve Başkanı Mustafa Kavuş’un neler yaptığını gazetemizde haber kısmında okuyabilirsiniz. Ben sadece birkaç konudan bahsedeceğim.

Mesela e-Spor Merkezi, Youtube Akademi ve dijital oyun tasarım atölyesiyle birlikte Meram Gelişim Akademisini oluşturmuştur. Bence gençlerin çok ilgisini çekecek vizyonel bir akademi olacağına inanıyorum.

Tabii ki Meram Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmaları, kentsel dönüşümde atılan adımlar, kooperatifler, parklar, bahçeler, çevre düzenlemeleri, revizyonlar, spor alanında yapılanlar, dijital platformlar, tarımsal destekler, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalar, turizm yatırımları, sosyal yardımlaşma örnekleri, bunların hepsinin Konya için çok önemli çalışmalar olduğu aşikardır. Tüm belediyelerimizde de bu çalışmaların örneklerini bulmak mümkündür. Ve işte tabii ki Konya belediyeciliği de bu nedenle tüm ülkeye ve de hatta tüm dünyaya örnek bir belediyecilik teşkil etmektedir.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş basın toplantısını Konyalıların Tantavi Ambarı diye bildiği şimdilerde Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi olarak adlandırılan yerde yaptı. Tantavi Kültür Merkezi’nde Meram Belediyesi’nin çok fazla programı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sergilerden, konsere, seminerlerden panellere, konferanslara kadar birçok etkinlik yapılıyor. Ama şu bir gerçek ki Tantavi Kültür Merkezi belki konser gibi organizasyonlarda olabilir ama bilhassa sohbetli organizasyonlarda ses düzeni çok güzel olmayan bir yer gibi gözüküyor. Duvarların daha yalıtımlı olması gerekliliği sanırım var. Başkanın yaklaşık bir buçuk saatlik konuşmasında bu durum daha belirginleşti. Ses dağıldığı için ve de başkan da biraz konuşmayı hızlı tuttuğu için, konuşmanın birçok yeri anlaşılma güçlüğü çekti. Tantavi merkezinde bir önlem alınması gerekliliğini de duyurmuş olalım. 

Başkan Mustafa Kavuş, basına da çok uzak olmayan ve yıllardır bizlerle dostluğu, arkadaşlığı süren ve de aslında bizlerle yıllardır en samimi olan belediye başkanı olarak bir de buna Konya’nın Zafer’inin bir esnafı olarak yetişmesini eklersek vatandaşların da çok eskiden beri en fazla bildiği başkan olarak Meram’da gerçekten çok büyük işler başarmanın gururunu yaşamaktadır. Kendisi önceki başkanların da tek tek isimlerini sayarak teşekkür etse de Meram’a yeni ve daha geniş bir vizyon kazandırdığını kabul etmek gerekir. 

 Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR