Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Kültüre zaman ayırın

Kültüre zaman ayırın

Konya’da gece-gündüz çok güzel konferanslar, paneller ve benzeri bilgi alınabilecek programlar yapılmaktadır. Bunlarda Konyalının ne kadar haberi var tabii ki bilmiyorum ama kesinlikle takip edilmelidir.

Geçtiğimiz gün KONTİMDER’in düzenlediği ve muhalefet milletvekili ile iktidar partisi milletvekilini bir araya getiren programı yazmıştım.

Geçtiğimiz akşam da başkanlığını Mustafa Karamercan’ın yaptığı Mevlana Hoşgörü Derneği’nin bir konferansına katıldım. Toplantı başlı başına profesyonelce düzenlenmiş bir toplantıydı. Ve en önemlisi de konferansı sunacak kişi de çok profesyonelce belirlenmiş bir isimdi bence.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof.Dr. Hüseyin Altunbaş, konu reklam iletişimi idi. Reklam alanında Türkiye’deki önemli isimlerden biri olan ve aynı zamanda Konyalı olan bir öğretim görevlisini bu konferansı vermesi için davet etmesi bir kere Mevlana Hoşgörü Derneği’ni bir adım öne geçirdi gözümde.

Çünkü genelde baktığımızda Konya’daki birçok dernek, vakıf bu tür programlar düzenlerler ve konferans için çağırdıkları kişiler de genel illa ki Ankara’dan, İstanbul’dan olur. Hâlbuki Konya’da her konuda, her alanda, işinde çok uzman olan isimler bulunmaktadır. Önemli olan bilgiyi verebilmekse, popülerlik değilse Konya’da yapılacak her konferansta rahat rahat kendini dinlettirebilecek bilgiye sahip öğretim görevlilerimiz, uzmanlarımız bulunmaktadır.

Bu nedenle Mevlana Hoşgörü Derneği’ni öncelikle bu nedenle kutluyorum. Bunun dışında Hüseyin Altunbaş hocanın verdiği konferansı da ayrıca kutluyorum. Ve konuları arasında markalaşmaya değinirken belirttiği “etliekmek festivalini” de kesinlikle destekliyorum.

Yani birçok yerin abuk sabuk festivalleri varken etliekmeğiyle bu kadar ünlü bir il olan Konya’nın bir etliekmek festivali olması bence de gereklidir.

Antalya’da “bira festivali” düzenlenirken; Kastamonu’da sarımsak festivali düzenlenirken, Konya’da etliekmek festivali düzenlenemez mi?

Konya’daki onlarca etliekmekçi; Cemo’sundan, Havzan’ına, Bolu Lokantası’ndan, Ferah Etliekmek’e kadar tüm etliekmekçiler bir araya gelerek böyle bir festivali organize edemezler mi? Böyle bir festivalin, ilerleyen süreçte uluslararası boyutta olması bile kaçınılmazdır.

Yani işte Konya’da çok güzel, bilim, kültür, sanat, ve diğer her konularda konferans, panel ve benzeri faaliyetler yapılmaktadır. Bence akşamları da, gündüzleri de bu tür programları kaçırmamakta yarar vardır.

Bu vesileyle de Mustafa Karamercan ve Volkan Çakır nezdinde tüm Mevlana Hoşgörü Derneği mensuplarını kutlamalıyız diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR