Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 Kültür ve Sanat Muhabirleri Konya’da idi

 Kültür ve Sanat Muhabirleri Konya’da idi

Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği üyesi gazeteciler hafta sonunda “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” programının 3.sünü Konya’da bir araya gelerek başlattılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Kalecik Belediyesi’nin ulaşım desteğiyle, Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Konya’da tarihi ve turistik yerleri gezerek, bilgi aldılar.

Hatırlayanlar olacaktır, geçtiğimiz senelerde 1.sini ve 2.sini yaptıkları “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”, Ankara, İstanbul, Antalya, Erzurum, Nevşehir, Aydın, Trabzon, Hatay, Diyarbakır gibi illerde de yapılmıştı. Bu programın amacı zaten ülkemizdeki tarihi ve turistik yerlere basın yoluyla da bir dikkat çekmek olduğunu kısaca belirteyim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 25 civarında gazeteci, Konya’da Mevlana Müzesi’nden, Karatay Medresesi’nden, Kelebekler Vadisi’nden, Sille’den, Aya Elena Kilisesi Müzesi’nden bahsedecekler. Bu azımsanacak bir turizm haberciliği olmasa gerek.

Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Derneği kurup bu aşamaya getirene kadar oldukça büyük efor sarf etmiş. Hatta şimdi bile derneği daha da iyi yerlere getirmek için gecesini gündüzüne katıyor ve çalışıyor. Ramazan ayından sonra sırasıyla Adana, Muğla ve Kastamonu illerinde “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarına” devam edileceğini belirten Başkan Gökdemir, onların çalışmasına da Konya’ya gelmeden önce başlamış bile…

Cumartesi akşam programı Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından dernekle uzun süredir birlikte olmam nedeniyle bendeniz de derneğin işlevinin önemiyle ilgili ufak bir konuşma gerçekleştirdik. Ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Lokman Koyuncuoğlu hem Konya hakkında biraz bilgi vererek hem de derneğin bu faaliyetinin önemine değinen bir konuşma yaptı. Daha sonra da Konya Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Konya’nın turizm ve kültür potansiyelini anlatarak ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnanın sırf bu program bile tüm illerde yapılsa; tüm illerin kültür ve turizm potansiyellerinin öne çıkarılması için büyük bir adım olur. Bir de bu anlatımlardan sonra tarihi ve turistik yerleri bir gazeteci gözüyle incelediğiniz takdirde, bunun kamuoyuna aktarılması çok daha ciddi bir boyut kazandırır diye düşünüyorum.

Tabii ki bu projeye katkılarını esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı tebrik etmek gerekir. Çok vizyonel ve amaca uygun bir programın ortaya konulmasını sağlamaktadır. Ayrıca tabii ki Konya’nın vizyon yüzü Selçuklu’nun Değerli Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya da teşekkür etmek gerekir. Böyle anlamlı ve isabetli bir programda, Türkiye’nin dört bir yanından gazetecileri bir araya getirerek Konya’da misafir etmesi de başka bir vizyon örneğidir.

Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği doğru bir çalışma perspektifi içerisinde doğru işler yaparak, gazetecilik hizmetini yerine getiriyor. Bu tür dernek faaliyetlerinde sadece “almak” değil, “vermek” gerekliliğini de aslında çok güzel örnekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğini veriyor ama kat kat fazlasını geri alıyor. Selçuklu Belediyesi misafir ediyor ve kat kat fazlası tanıtım olarak geri dönüşümü alıyor. İşte bir STK’nın olması gerektiği, hele ki bir gazeteciler kuruluşunun olması gereken özelliği de bu dernek sağlıyor. Başkan İbrahim Gökdemir nezdinde bir kez daha tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

  

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR