Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konyaspor yeniden Avrupa’da

Konyaspor yeniden Avrupa’da

Beklenilen maç oynandı ve kupayı Konyaspor kazandı.

 

Aslında Eskişehir’e giderken, kupayı alacağımız konusunda ve de Konyaspor’un hak ettiği konusunda hiçbir tereddüdüm yoktu. Ve bir hayal kırıklığına uğramadan geri döndük.

 

Önce Eskişehir şehir merkezinde biraz gezinelim dedik. Zaten her yerde Konyaspor formalı 

 Taraftarlarla karşılaştık. Yer gök yeşil beyazdı. Ama şunu belirteyim epeydir gelmediğim Eskişehir çok değişmiş ama Konya’ya kesinlikle değişmem.

 

Zor zar yeni stadyumu bulduk ve Konyaspor kulübü olarak hazırlanılan oyun stantlarında vakit geçirdik. Her şey mükemmeldi. Ve nihayetinde maça girip basın tribününde yerimizi aldık.

 

Atmosfer de bilhassa Konyaspor için çok güzeldi. Eskişehirspor taraftarının da Konyaspor’u desteklediğini söylemeden geçmeyeyim tabi ki…

 

Medipol Başakşehir’in bir avuç seyircisi vardı ama yapmadık “çirkefliği” de bırakmadılar. Önce Eskişehirsporlu taraftara yanan meşaleler, patlayıcılar vb. olmaması gereken saldırıları yaptılar. Ve sağduyu sahibi Konyaspor taraftarı sayesinde de büyüyen olaylar olmadı.

 

Konyaspor taraftarı müthişti. Bence Konyaspor kulübü bu taraftarı ile ne kadar övünse azdır. Bir an bile takımından desteği kesmedi.

 

Saha içerisinde yıllardır bildiğimiz oyuncu, Başakşehirli Emre Belezoğlu’nun bilhassa korner noktalarındaki, taraftarı provoke etme girişimleri de, taraftarın sağduyusu sayesinde sıkıntı olmadan aşıldı.

 

Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın oyuncu değişikliği konusunda çok geç davranması bu günün konusu değil ama oyun genel anlamda iki takım açısından da çok temkinliydi.

 

120 dakika sonunda beraberlik bozulmayınca penaltı atışlarında, Konyasporlu futbolcular Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic penaltıları kaçırmazken; Başakşehirli Emre Belezoğlu’nun attığı bir penaltı golünden sonra Epureanu ve Cengiz Ünder’in penaltıları gole çevirememesiyle Konyaspor’a Ziraat Türkiye kupasına kavuştu.

 

Konyaspor açısından tarihi bir olaydı. Bu olaya tanıklık etmek de bir o kadar özeldi.

 

Belki de bu konunun en önemli sonuçlarından birisi de Konya’nın birlik ve beraberlik içerisinde, İstanbul basınında ağızlarına geldiği gibi konuşan spor basınına da en güzel cevabı vermesiydi.

 

15 bin civarında taraftarıyla; Konya Valisi Yakup Canbolat’tan Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin’e kadar, Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten milletvekilleri Uğur Kaleli, Abdullah Ağralı, Mustafa Kalaycı, Leyla Şahin’e, AK Parti İl Başkanı Musa Arat’a kadar herkes oradaydı. Ve maç sonunda herkes birbiriyle kucaklaşmıştı. Bu sahne bile bence her şeye değerdi.

 

Konyaspor’u ve tüm emek verenleri bu kupa için kutlarken; Avrupa’da da başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR