Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya’da hareketli bir haftaydı

Konya’da hareketli bir haftaydı

Zaman zaman işlerin yoğunluğundan ötürü köşe yazılarına ara vermek zorunda kalıyorum. Ancak bu kesinlikle konu bulmanın zorluğundan değil tam tersi konuları yazıya dökme zamanının yokluğundan kaynaklanmaktadır. Ara vermenin en kötü yönü de konuların birikmesi ve de ardından bu konulara yer verirken zorlanmaktır.

Ülkemizde ve ilimizde gündem o kadar çok değişmekte ve çeşitlenmektedir ki konu olarak yetişmek oldukça zordur. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Konya’da olup bitenleri kısaca bir değerlendirelim.

Başta Adana’nın “Altın Koza”sı, Antalya’nın “Altın Portakal”ı, gibi, en az onlar kadar değerli “Sufisin” Sufi Sinema Festivali’nin ödül töreninden bahsetmek gerekir sanırım. Geçtiğimiz hafta bu önemli festivalde derece alanlara ödülleri takdim edildi. Tabii ki şimdilik, Konyalı tarafından o kadar ilgi görmeyen festivalde ilerleyen süreçte önemi çok daha iyi fark edilecektir. Bizler Konya olarak olaylara biraz geç adapte oluruz. Ancak geç kalmayız. Şimdiden ben tüm Konyalı hemşerilerimden bu festivalin her sene yapılan sinema günleri olarak Ortadoğu ve Doğu ülkelerinden çok daha fazla sahip çıkmamız gerekliliğini talep edeyim.

Ayrıca yine geçtiğimiz hafta başında başlayan, Türkçe tiyatro yapan ülkelerin de katıldığı “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Tiyatro Festivali de Devlet Tiyatrosu Salonu önündeki açık havada ve çok büyük katılımlarla gerçekleşiyor. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru’nun pandemiye rağmen buradaki çabalarını görmezden gelmek olmaz. Aynen yukarıdaki bahsettiğimi sinema festivali gibi tiyatro festivalimiz de Konya için çok önemli ve çok değerli sahip çıkılması gereken kültürel olaylardır.

Detaylarına ilerleyen süreçte çok sık değineceğimiz geçen haftaki programlarımızdan birisi de Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’un, göreve gelişinin birinci yılında üniversitenin gelişmelerini anlattığı basın toplantısıydı. Dediğim gibi detayları ayrıca değerlendireceğiz ama şimdilik kısaca şunu söylemek gerekir; Selçuk Üniversitesi gelişmekte ve çok daha kurumsallaşmakta. Şunu da söylemeden geçmeyeyim, Sayın Aksoy’un rektör olarak atandığı dönemde başarılı olup olmayacağı konusunda endişeler taşıyanların sayısı bir hayli fazlayken şu anda üniversite çalışmalarını takip edenler ve bilenler için Rektör Metin Aksoy’un rektörlükte çok çalışkan ve yükselen bir ivme kazandığını söylemeden geçmeyeyim.

Geçtiğimiz hafta Konya’da önemli olaylardan birisi de CHP Ekonomi Masası üyesi milletvekillerinin Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında vatandaşla buluşması idi. CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP 24. Dönem İzmir Milletvekili Aşkın Türeli, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Konya’da iş adamlarıyla, basınla ve de vatandaşlarla ekonomiyi anlattılar ve konuştular.

CHP Milletvekillerinden bir gün sonra da ilimize Gelecek Partisi Genel Başkanı ve hemşerimiz Ahmet Davutoğlu geldi. İl başkanları toplantısını Konya’da yapan Gelecek Partisi Konya’da yoğun bir siyasal gündem yaşanmasına katkıda bulundu.

Ve Konya’da hafta sonuna girerken MÜSİAD Konya Şubesi’nin her seferinde olduğu gibi müthiş bir programla yaptığı genel kuruluyla yeni yönetimine “merhaba” dedik.  Ömer Faruk Okka’nın başkanlığını yürüttüğü MÜSİAD Konya Şubesi’nde, Başkan Okka bayrağı Hilmi Kağnıcı’ya devretti. Kağnıcı Yönetimi çok genç ama birikimli ve bilgili bir yönetim olarak gözükmekte. MÜSİAD, Konya Ticaret Odası’ndan sonra Konya’nın en büyük ve en önemli ekonomi konulu sivil toplum örgütüdür. Dolayısıyla daha genç ve daha dinamik bir yönetimle, ekonomi konusunda bilhassa pandemi sonrasında Konya’ya yol gösterecek genç ve dinamik bir yönetim hem iş insanlarını, hem Konya’yı hem de MÜSİAD’ı ileriye taşıyacaktır. Bu arada bu yeni yönetimde gazeteci meslektaşlarımızdan Lokman Koyuncuoğlu’nun da yer almış olması ayrıca bir değer katmıştır. Bendeniz de buradan hem meslektaşımız Lokman Koyuncuoğlu’na hem Başkan Hilmi Kağnıcı’ya ve hem de yeni MÜSİAD yönetimine başarılar diliyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR