Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya en iyisini hak ediyor

Konya en iyisini hak ediyor

Konya en iyisini hak ediyor

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Konya’daydı.

Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı. Diğer açılışlardan bahsetmeyi çok gerekli görmüyorum. Burada en önemli açılış Şehir Hastanesinin açılışıdır. Sanırım Konya Şehir Has­tanesinin gidip görenler, muaye­ne olanlar muhteşem bir yapı ve kurum olduğunu yalanlamayacaklardır.

Tüm dünyada böyle büyük has­tanelerden genelde uzaklaşılıyor. Daha fazla olarak ihtisas hasta­nelerine önem veriliyor. Ve bu pandemi dönemi de ihtisas hasta­nelerinin önemini aslında bir parça daha gösterdi. Genelde büyük hastanelerde hem Covid hastası­nın hem normal hastanın maalesef aynı yerde tedavi görmesi durumu ortaya çıktı. Ama küçük ihtisas hastanelerini çoğalttığınız zaman en azından birkaç böyle hastaneyi pandemi hastanesine çevirdiğiniz zaman hem karantinayı hem de diğer hastaları önlem altına almış olursunuz.

Tabii ki bu konuda inanıyorum ki Sağlık BakanIığı’nın çalışmaları vardır. Bu sadece bir yurttaş duyar­lılığıyla düşüncelerimizi söylemek olarak algılanmalıdır. Yani yazıyı okuyup siyasi bir takım anlamlar yükleyecekleri şimdiden kınıyorum. Kayacık Lojistik Merkezi ve Konya Çevre Yolu’nun 1. Etabının açılışları da yapıldı ama maalesef bunların geç açılışlar olduğunu düşünüyo­rum.

Bakın mesela Lojistik Merkezinin 19 Ağustos 2017 yılında temeli atıldı. İlgili Komisyon Başkanı ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız “Bir milyon metrekare toplam alanıyla Kayacık Lojistik Merkezi, Türkiye’nin en büyük ve önemli lojistik merkezlerinden biri olacak. Konya’nın coğrafi konumunun avantajlarının ortaya çıkarılması, doğu-batı, kuzey-güney aksını bütün dinamikleriyle bağlaması ve Orta Anadolu’dan tüm ülke ve bölgeye lojistik hizmet verebil­mesi bakımından, Konya Lojistik Merkezi projesi oldukça önem arz etmektedir. 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen lojistik merkezin organize sanayi bölge­leriyle bağlantısı sağlanacak. Bu hatlar üzerinden konteyner taşı­macılığı da yapılabilecek. Lojistik merkez; Ankara-Eskişehir-lstanbul YHT hatları ile Kayseri-Aksa- ray-Konya-Seydişehir-Antalya ve Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı demiryolu hatları ve Afyon-Eskişehir konvansiyonel hatlarının tamamına bağlanacak.” Demişti. Peki, Doğu-batı, kuzey-güney aksını bütün dinamikleriyle bağla­dı mı? Ankara-Eskişehir-lstanbul YHT hatları ile Kayseri-Aksa- ray-Konya-Seydişehir-Antalya ve Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı demiryolu hatları ve Afyon-Eskişehir konvansiyonel hatlarının tamamına bağlandı mı?

Maalesef Kayacık Lojistik Merkezi açılışı yapıldı ama Görüntüye göre henüz açılamayacak. Dolayısıyla bu “eksik açılışı” açılış olarak de­ğerlendirmeyeceğim.

Konya Çevre Yolu meselesi de ayrı bir durum. Haziran 2018 tarihinde o dönem Ak Parti Genel Başkan Yar­dımcısı olan Ahmet Sorgun, Konya basınına, Ak Parti’nin Konya’da
yaptıkları yatırımları yerin­de göstermek üzere bir basın gezisi düzenlemişti. Hatırlayanlar olacaktır. (21 Haziran 2018 tarihli yerle gazetelerde bu haberi bulmak mümkündür.) O dönemde Eğişte Viya- düğü, Alacabel Tüneli gibi yatırımları da Sayın Genel başkan Yardımcısı göstermişti. Ve o geziden dönerken Ahmet Sorgun Kaşınhanı tarafından girerek Konya Çevre Yolu’nun 1. Etabını da biz ba­sın mensuplarına göstermişti. Hatta o yolun mühendislerinden genç bir arkadaş da otobüste bizlere bilgi vermişti. Ve bizler o yolu kullana­rak Ereğli yoluna çıktık ve oradan yolumuza devam etmiştik.

Yani Haziran 2018’de kullandığı­mız yolun, 2 yıl 4 ay sonra sadece birinci kısmının açılışının yapılmış olması Konya için yeterli olma­malıdır. Bu yolun 2 senede ikinci etabı da tamamlanmalı 3 etabında sonuna gelinmeliydi.

Ve Sayın Sorgun, Haziran 2018’de basına yaptığı konuşmada bütün projelerin devam ettiğini söylüyor ve “Yüksek Hızlı Tren(YHT) Garı 17 Aralık’ta bitmiş olacak. Meram Tıp Fakültesi yeni hizmet binası 15
Temmuz’da hizmet vermiş olacak. Eğişte Viyadüğü, Alacabel Tüneli çalışmaları hızla devam ediyor” diye konuşuyor. Meram Tıp Fa­kültesi yeni Hizmet binası dışında burada bahsedilen yatırımların hepsinin devam ettiğini söylemek bir Konyalı olarak beni üzüyor. YHT Garı türlü şanssızlıklarla uzadı diyelim. Ama Eğişte Viyadüğü ve Alacabel Tüneli de maalesef 28 aylık süreçte sona gelmiş durumda değil.

Kısacası şunu söyleyeyim; Konya Ak Parti iktidarı yönünden en iyi hizmetlere layıktır. Ak Parti iktidarı Türkiye’de bir yatırım yapacak­sa bunun en başında Konya’yı düşünmelidir. Çünkü Konya her dönemde kayıtsız şartsız Ak Parti’yi düşünmüştür.

Şimdi Konya’ya yapılan projelerin, yatırımların, hepsinin sonuca ulaş­ması zamanı gelmiştir. Ve de tüm Devlet Kurumlan Konya yatırımları­nın bir an önce tamamlanması için seferber olmalıdır.

Konya’yı seven bir Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı’nı seven bir Konya olarak şartlar gayet uygun ve yerindedir. Konya en iyi hizmete her zaman layık olmuştur.

Dostlukla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR