Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya en iyi bürokratları hak ediyor

Konya en iyi bürokratları hak ediyor

Konya’nın istenmeyen konularla gündeme gelmesinden herkes gibi tabii ki ben de rahatsızım. Aslında yazılarımda belirttiğim bazı konuları da sadece Konya sevgimden ötürü önemseyip, gündeme getirmeye çalışıyorum.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaşanan son olayla ilgili açıklama yapmak adına bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Başkan Altay, olaya hem duygusal yönüyle hem de maddiyat boyutuyla bir cevap vermiş oldu.

Burada öncelikle şunu açıkça belirtmek gerekir ki; Bendeniz, Konya’daki Konyalı 10 Ak Partili Milletvekilinin de, Konyalı 2 MHP’li milletvekilinin de, Konyalı İyi Partili milletvekilinin de ayrıca Konya Büyükşehir Belediye Başkanının da, Meram, Karatay, Selçuklu Belediye Başkanlarının da herhangi akçeli bir iş konusunda isimlerinin geçeceğini kesinlikle düşünmem. Kısacası siyaseten doğru bulurum-yanlış bulurum ama ahlaken kesinlikle hepsinin destekçisi ve yanında yer alırım. Bu ayrıntıyı öncelikle belirtmemde yarar vardır. Bizim vekillerimiz de belediye başkanlarımız da dürüsttürler.

Uğur İbrahim Altay’ın açıklama yaptığı konuda da kesinlikle bahse konu paranın bir usulsüzlük veya ahlaki yoksunlukla karşı karşıya kalındığı konusunu kesinlikle kabul etmem. Burada maalesef çok büyük bir iletişim hatası ortada durmaktadır. Bir ilin valisinin yapmayacağı bir iletişim hatası meydana gelmiştir.

Bunu tüm ülke insanları açık ve net bilmelidir ki; Konya’da bazı hatalar yaşanabilir, iletişim hatası meydana gelebilir. Ancak kesinlikle Konya’da yolsuzluk meydana gelmez. Bu yönüyle belediye başkanları gerçekten “şehrin eminidirler”. Dolayısıyla buradan Konya aleyhtarlığı yapmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın basın toplantısındaki açıklamasını ve neler dediğini gazetemizden öğrenebilirsiniz. Ben işin bu tarafı ile çok alakalı değilim işin doğrusu. Çünkü ortada bir hata olduğu kesindir ancak bu hatanın kaynağı zaten Büyükşehir Belediye Başkanı değildir. Aslında Büyükşehir Belediye Başkanı biraz da şehrin kendine güvenmesinden de kuvvet bularak “Benim Şehrim”  mantığında olayın Konya’ya zarar vermesini önlemek adına kendini öne atmıştır. Bunun da gözden kaçmaması gerekmektedir.

Yani anlayacağınız buradan bir “6 milyon” hikayesi çıkmaz. Buradan çıkacak hikaye; Ak Parti’yi azami oyla destekleyen Konya’da, Ak Parti Hükümeti’nin Konya’ya bürokratlarının en iyisini göndermesi ve Konya’da en iyi bürokratlarla, en iyi işi çıkararak, Türkiye’de de Konya’nın örnek olmasını sağlama hikayesi olmalıdır.

Pandemide çok iyi bir iş çıkaran Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve çevrecilikte, şehircilikte çağ atlatan bir Konyalı Bakan Murat Kurum’un, Konya’yı temsil kabiliyetlerini düşününce Konya’da bulunan bürokratların da buna uygun olarak en iyi bürokratlar olması Konya’nın hakkıdır diye düşünüyorum.

Konya’nın yerel politikacıları da bu konuda çaba sarf etmeli, yerel politikacılar olarak ellerinin de kuvvetlenmesi gerekliliğini düşünmelidirler.  Aksi halde bundan sonraki süreçte daha çok krizler ve sıkıntılar yaşarız gibi geliyor. 

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR