Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya belediyecilikte iyidir

Konya belediyecilikte iyidir

Daha önceleri de birkaç kez yazmıştım. Konya belediye başkanları yönünden çok şanslıdır. Yani Konya’ya kötü bir belediye başkanı gelmemiştir. Yani son 20-30 yılı kastederek söylemiyorum bunu. Cumhuriyet tarihine de baksak hatta biraz daha geri gitsek Osmanlıyı bile işin içine katabiliriz. Seçilen belediye başkanlarının her biri çok güzel eserler bırakmış, çok büyük hizmetler vermiştir.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da bu belediye başkanlarının içerisinde anılacaktır. Başkan Altay dün aylık mutat hale getirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Burada yaptıklarını, yapacaklarını, yapmak istediklerini kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşımlarından özellikle birkaçına değinmek istiyorum.

Toplu taşımada 4 yıldır öğrenci biletlerine 2 yıldır da sivil biletlere hiç zam yapmadı. Şimdi hemen birileri muhalefet olsun diye “kendi cebinden mi ödüyor aradaki farkı sen ben cebimizden ödüyoruz” diyebilir. Ama onu diyenlere diğer belediyelerin de aynı durumda olduğunu sanırım söylemek gerekir. Bu arada belediyenin 200 milyon liraya kendi öz kaynaklarıyla alınan otobüsleri de yakında Konya yollarında göreceğiz. Ayrıca Başkan Altay Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019’dan bu yana hiç kredi kullanmadığını da laf arasında söyledi. Konya’nın Ak Parti’nin kalesi diye ayrıca ek bir Devlet desteği falan almadığını da vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’da kullandığımız suyun en ucuz olduğunu da belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya belediyelerindeki su fiyatlarından da örnek verdi. Konya’da su fiyatı 5TL civarındayken; İstanbul’da 13TL, İzmir’de 10TL, Antalya’da 8TL civarında olduğunu anlattı.

Bu yaz yapılacak olan İslami Dayanışma Oyunlarında 56 ülkeden 3 bin civarında sporcunun geleceğini belirten Başkan Altay ayrıca 2023 yılında Konya’nın “Spor Başkenti” unvanını alacağının müjdesini de verdi.

Altay, Mevlana civarındaki düzenlemeleri, Alaaddin caddesindeki çevre düzenlemeleri, eski stadın yerine yapılan Millet Parkı konularında da sona yaklaşıldığını belirtti.

Başkan Altay bu arada ulaşımla ilgili konularda da küçük dokunuşlarla, ulaşımı biraz daha iyi duruma getirdiklerini söyledi. Ki bu konuda Belh kavşağı en önemli örneklerden birisi olarak şu anda trafiğe hizmet veriyor. Belh kavşağındaki adanın kaldırılması aslında işin çoğunu çözmüş oldu. Yani bazen küçük bir dokunuş büyük bir sorunu çözebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra asıl Fenni Fırın konusu var ki bence Konyalının çok hoşuna gidecek bir iş olacaktır. Büyükşehir Belediyesi vatandaşın daha kaliteli ve daha ucuza ekmek alabilmesi için fırın açıyor. Fırın açtığı gibi aynı zamanda bu fırına da Konya için çok büyük nostaljik önemi olan Fenni Fırın adını koyuyor. Karatay Belediyesi glütensiz ekmekte Türkiye’de bir marka olduğu gibi inanıyorum ki, Büyükşehir Belediyesi de Fenni Fırınla tüm Türkiye’deki ekmeklere örnek olacak; en azından bundan sonra tahıl ambarı Konya’ya yaraşır bir ekmek çıkaracaktır.

İşte Konya’da belediyelerin çalışmaları hep bu minvalde. Yani sorun parti sorunu değil, vatandaşa hizmet sorunu. Bu hizmetleri yapan belediye başkanının hangi partili olduğuna bakan bile olmaz. Vatandaş iyi hizmet alırsa, memnun kalırsa o belediye başkanının peşinden ayrılmaz.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR