Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 İl Emniyet Müdürü ve Konyaspor

 İl Emniyet Müdürü ve Konyaspor

İL EMNİYET MÜDÜRÜNÜN SOHBET TOPLANTISI

Bundan 8 ay kadar önce Konya’ya yeni bir İl Emniyet Müdürü atanmıştı. Tabii ki gazeteci refleksi ile kimdir, nasıl biridir gibi sorularımızın cevabını alabilmek için hemen araştırmaya girmiştik. Emniyet Müdürü Engin Dinç Eskişehir’de görev yapıyordu ve Eskişehir’deki vatandaşlarla çok iyi anlaşmıştı. Eskişehir, Müdür’ün gitmesini istemiyordu. Tabii ki bir bürokrat için çok güzel bir duygudur bu. Hem görev yaptığı şehre hizmet edeceksin hem de o şehir tarafından sevgiyle saygıyla anılacaksın… Bir bürokrat daha ne ister?

Ve nihayetinde temmuz sonu itibariyle İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç Konya’da göreve başladı. Başlar başlamaz, Konya’da yaşayan vatandaşlar olarak fark ettiğimiz, İl Emniyet Müdürlüğü önündeki cadde olan Telgrafçı Hamdi Bey caddesinde ufak bir değişiklikle oradaki trafiği rahatlattı. Yanlış anlaşılmasın yeni yol açıp asfalt falan dökmedi sadece kullanımını daha basit hala getirdi. Engin Müdür’den önceki 21 ayın rutin çalışmalar dışında boş geçtiğini düşününce, bu dokunuşun yapılacaklar açısından fikir vermesi için önemli olduğunu sanırım söylememe gerek yoktur.

Emniyet Müdürü Engin Dinç’in göreve geldiği bu 8 aylık süreçte basının haber alma şeklinden başlayarak her şeyin değişmesi ve de vatandaşların emniyet açısından doğru haberlere ulaşabilmesi için basın bilgilendirilmesi rayına oturdu. Ve de Konya’da bu 8 aylık süreçte gerek narkotik baskınları, gerek organize suç ve çete suçlarının engellenmesi, gerek terör örgütleriyle mücadele, gerekse asayiş suçlarının önlenmesi konularında atılan adımları basın olarak bizler gördüğü gibi vatandaşlara da en doğru haliyle yansıtabildiğimiz için Konya Emniyeti’ndeki çalışmaların ne denli yükseldiğini herkes görebilir hale geldi.

Ve Emniyet Müdürümüz Engin Dinç geçtiğimiz hafta sonu basın mensuplarını toplayarak bir sohbet gerçekleştirdi. Orada da yapılanları anlatınca aslında hiç şaşırmadık çünkü yapılan her faaliyet zaten biliniyor ve takip ediliyordu. Ve de 8 ayda Emniyet Müdürü Dinç Konyalılarca sevilen bir bürokrat olarak yerini almıştı bile.

Yazılarımı takip edenler bilirler; ben bir Emniyet Müdürü çalışmadığı zaman bunu yazmaktan da hiç çekinen birisi değilim. Engin Müdür’den önceki dönemde aylarca Konya’nın bir emniyet müdürü olmadığını her fırsatta yazan ve hatta bu eleştirilerimi emniyet müdürüne sormak için randevu isteyip de alamayan bir gazeteci olarak, hizmet edenle hizmet etmeyenin arasındaki farkı ortaya koymanın gerekliliğine inanıyorum.

İnanıyorum ki Engin Dinç Müdür, Konya’mıza uzun süre hizmet eder ve umudu olan “huzur kenti Konya” düsturunu da muhakkak yakalar. Böyle bürokratlara sahip çıkmak vatandaşların görevi olduğu kadar; siyasetinden, ticaretine, şehrin bütün dinamiklerinin de görevidir.

KONYASPOR DALYA DEDİ

Konyaspor 100. Yılı için yapılan marş ve şarkıları tanıtmak amacıyla bir gala gecesi yaptı. Bir kere en başta söylemeliyim ki Konya’da bir kurumun düzenlediği gece olarak belki de 30 yıldır görmediğimiz bir gala gecesi oldu. Sevgili hemşerimiz Sayın Murat Kurum da, Belediye başkanlarımız da, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri de, milletvekilleri de, sanayicisinden, esnafına herkesin temsilcisinin bulunduğu bir ortam oldu.

Sunumlar için ünlü spor sunucusu Ümit Aktan ve de Bein Sports sunucularından Seyhan Şaşko görevlendirilmişti. Ki bu ünlü sunucuların olması bu haberin değerini bir kat daha arttıracaktı. Opera aryalarından Napoliten hafif müziğe, Fransız şansonlar ve valslerden, Latin müziklere, Arjantin tangolarından caz ve country eserlere, ünlü müzikallerden yabancı ve Türkçe pop müziğine uzanan geniş bir repertuvara sahip olan ENBE orkestrası da sahnedeydi.

Yani kısacası dört dörtlük düşünülmüş ve hazırlanılmış bir gala programıydı. İşin doğrusu bu vizyonun sahibinin kim olduğunu uzun uzun düşündüğümü de belirtmek isterim. Başkan Fatih Özgökçen’i bu konuda bir kez daha tebrik etmek gerekir. 2022 yılı anlaşılıyor ki, Konyaspor faaliyetleri açısından hatırlardan çıkmayacak bir 100.yıl olarak geçecek.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR