Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Hayata olumlu bakmalı

Hayata olumlu bakmalı

Bir hikaye vardır gerçekten dinleyince siz de hak vereceksiniz, hayatta her şeyin bir sebebi olduğunu anlayacaksınız.

“Sarhoş, ayyaş bir adamın iki oğlu varmış. Bu adam sürekli içki içen, kavga eden, sık sık  hapse düşen belalı bir tipmiş.

Bu adamın oğulları büyümüşler ve bunlardan biri sarhoş ayyaş, kavgacı bir insan olmuş, sonunda da hapse düşmüş. Diğeri ise işini, eşini bulup, kavgadan gürültüden uzak mutlu bir yuva kurmuş.

Psikolog bu olayı araştırmak istemiş. “Aynı babadan doğan iki çocuk, aralarında böyle büyük uçurumlar olan farklı hayatları nasıl seçmişler?”

Önce hapisteki çocuğun yanına gitmiş psikolog… Tek bir soru sormuş çocuğa: “Nasıl böyle oldun?” (Tabiri caizse buraya nasıl düştün?) Çocuk tek bir cümle söylemiş psikologa “Böyle bir babam varken başka nasıl olabilirdim?”

Sonra işini, eşini bulup, mutlu bir yuva kuran çocuğun yanına gitmiş ve aynı soruyu aynı kelimelerle ona sormuş: “Böyle nasıl oldun?”  (Tabiri caizse böyle düzgün bir hayata nasıl kavuştun?) Ne gariptir ki, bu çocukta kardeşinin verdiği cevabın aynısını vermiş. “Böyle bir babam varken başka nasıl olabilirdim?”

Aynı babadan iki oğul ve iki oğlun hayatları birbiriyle zır ve de ikisi de bunun sebebini babalarına bağlıyorlar.

İşte hayat bu…

Siz karşınızdakilerden alacağınız dersleri nasıl okuduğunuza veya okuyacağınıza göre hayat da size alternatifler sunuyor.

Eğer pozitif yönden yani olumlu bakabilirseniz güzel bir sonuca, eğer negatif yönden, olumsuz bakarsanız da kötü sonuçlara ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

Hayatta her şeye iki açıdan bakabilirsiniz. Ya olumlu ya da olumsuz…

Siz ne kadar olumlu veya olumsuz yaklaşırsanız hayatta olumluluklarla veya olumsuzluklarla karşılaşırsınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR