Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Cumhurbaşkanımızı da bekliyoruz

Cumhurbaşkanımızı da bekliyoruz

Bugün malumunuz olduğu üzere şeb-i arus.

 

Şeb-i arus’ta en önemli öne çıkan konunun “protokol” olduğunu söylemem gerekli. Yani diğer günlerde yapılan sema gösterilerinden farklı olarak şebi arus’ta yine aynı sema gösterileri yapılacak ve bunun dışında protokol konuşmaları yer alacaktır.

 

Daha önceleri protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Anamuhalefet Partisi Başkanı, Vali, Belediye Başkanı, İl Kültür Müdürü şeklinde oluyordu. Son zamanlarda Cumhurbaşkanı katıldığında sadece cumhurbaşkanı konuşmasıyla protokol konuşmaları bitirildi.

 

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu törenlere katılmayacağını öğrendik. Yani bu demek oluyor ki protokol konuşmalarından Başbakan ve Anamuhalefet Partisi başkanı konuşacaklar. Dolayısıyla bakalım ortaya ne çıkacak.

Tabii ki buraya kadar işin bir yönü bu. Diğer yönü, acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan neden gelmekten vazgeçti? Kamuoyunda konuşulan; Trabzon’da yapılacak açılış konusu, sağlık sorunları konusu gibi konular bulunmakta ama acaba asıl konu bunlardan farklı mı diye düşünmeden edemiyor.

 

Cumhurbaşkanının bahsettiği “yalnızlık” konusunu ele alırsak, eğer Konyalı vatandaşların ve Konya AK Parti teşkilatlarının yalnız bırakmasıyla ilgili bir konu Sayın Cumhurbaşkanının kafasında varsa, bugün gelmemesi doğal ve bundan sonraki bir süre de gelmeyecek demektir bu.

 

Eğer gerçekten bir mazeret beyanına göre bugünkü programa katılmıyorsa Sayın Cumhurbaşkanı,o zaman inanıyorum ki en kısa zamanda Konya’ya bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bunu bekleyip göreceğiz.

 

Biz Konyalılar olarak Cumhurbaşkanımızı en kısa zamanda Konya’da ağırlamak istiyoruz. Ve Konyalının kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını göstermek istiyoruz.

 

Tabii ki kamuoyunda konuşulan bazı söylemlere göre şubat ayının Konya için hareketli geçeceği dedikoduları da Sayın Cumhurbaşkanının Konya’ya en kısa zamanda gelmesiyle yalan çıkacak ve zannedersem Konyalı da bir “oh” çekecektir.

 

Sayın Başbakanımıza ve değerli Bakanlarımıza “hoş geldiniz” derken, Cumhurbaşkanımızı en kısa zamanda Konya’da görme isteğimizi de söylüyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR