Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Büyükşehir ilçelerle buluşuyor

Büyükşehir ilçelerle buluşuyor

Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi’nin “İlçe Buluşmaları” programına katılmak için Hüyük ve Derbent ilçelerine gittim. Bütün bir gün boyunca programları zevkle izledim.

 

Öncelikle şunu söylemeliyim. Konya Büyükşehir Belediyesi, belediyecilikte marka durumundadır. Yaptığı tüm faaliyetlerde de bu durumu görmek gayet kolaydır.

 

Bakınız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Yasası çıktığından bu yana tüm ilçe ve diğer birimlere en az üç kere gitmiş. Sorunlarını yerinde tespit etmiş ve her birimin sorunu ne, ne yapılması gerekiyor ve de ne kadar zamanda yapılması gerekiyor, hepsini tespit etmiş. Ve birçoğunu da yerine getirmiş. Yani size ilginç gelecek bir muhtara soruyorum: “ne isteyeceksin Başkandan?” diye; muhtar diyor ki; “valla ne isteyelim, tüm eksikliklerimizi giderdi başkan” diyor.

 

Şimdi beni tanımayanlar “Büyükşehir Belediye Başkanına toleranslı davrandığımı falan söyleyebilirler. Ancak muhtarlar böyle söylüyorsa ne diyeceksiniz?

 

Bakın programdan da kısaca bahsedeyim: Büyükşehir Belediye Başkanını İlçe eşrafıyla beraber Mehteran Bölüğü karşılıyor. Başkan Bey, vatandaşlarla görüşe görüşe programın yapılacağı salona doğru geçiyor. Salon programdan önce zaten dolmuş durumda. Bir de Başkan Akyürek’le gelenler iyice dolduruyor ve salonda çok muhteşem bir hava oluşuyor. Bu arada salona kurulan video ve ses sisteminin güzelliğini de unutmamalı.

 

Program 15 Temmuz’u anlatan bir video gösterisiyle başlıyor. Bence bundan sonra Devlet kurumlarında ve hatta özel kurumlarda da aslında Türkiye’de kim nasıl bir program yapıyorsa 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayacak bir video, slayt vb faaliyette bulunmalıdır.

 

Daha sonra protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmak için kürsüye çıkıyor. Zaten Tahir Bey’in hatipliğine ve politik tavrına sanırım hiç kimse bir şey söyleyecek durumda değildir.

 

Ve Başkan Tahir Akyürek konuşmasında Belediye faaliyetlerini anlatırken ilçelere yapılanları da o kadar güzel izah ediyor ki herkes alkışlarla dinliyor. Tabii bu arada referandum için “evet” çalışmasını da ince ince insanları irrite etmeden gayet güzel aktarıyor. Ve burada temayı da yeni Anayasa’nın kabul edilmesi durumunda Belediye çalışmaları gibi Hükümet çalışmalarının da gayet hızlanacağını ve hizmetin daha sorunsuz yapılacağı şeklinde anlatıyor.

 

Ve şunu söyleyeyim ki salondan çıkan herkes gayet olumlu bir şekilde orayı terk ediyor. Hüyük’te katılımcılar arasında, muhalefet pek yoktu. Ama Derbent’te muhalefetten de, “Başkan Akyürek ne diyecek” diye merak edip gelenler vardı. Ama onların da salondan tatmin olmadan çıktıklarını işin doğrusu pek düşünmüyorum.

 

Bu iki ilçede de her ne kadar referandumda “evet” konusunda çok fazla sıkıntılı bir durum olmadığını bilsem de Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe buluşmalarının gerçekten ilçelere bir renk getirdiği ve gerek Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak, gerek AK Parti ile ilgili olarak ve gerekse de referandumla ilgili olarak olumlu sonuçlar doğurduğu kesin gözükmekte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR