Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bu sene Konyaspor’u çok konuşuruz

Bu sene Konyaspor’u çok konuşuruz

Bugün Konyaspor’da başkan sorunu çözülecek. Nihayetinde bir yönetim kurulu Konyaspor’un başına geçmiş olacak. Aslında bu doğrultuda yazımın hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığının da farkındayım. Ama yine de tarihe bir not düşmek adına yazmak gerekliliğine inanıyorum.

Öncelikle her ne kadar Konyaspor son maçında Kasımpaşa’yı 2-0 yenmiş olsa da Konyaspor için gidişatın çok da iyi gözükmediği bir dönemde, üç buçuk ay önce Ağustos’un başında bir olağanüstü ve seçimli kongre yapıldı. Bu kongrede aday falan çıkmadı ve mevcut Başkan Fatih Özgökçen tekrar başkanlığa seçildi.

whatsapp-image-2023-11-26-at-21-07-22.jpeg

Kötü gidişat devam etti. Çünkü olağanüstü kongreler adı üzerinde olağan gidişatın kötüye gitmesine bir çözüm bulabilmek için yapılan kongrelerdir. Şayet bu kötü gidişatın sebebi yönetim olarak gösteriliyor ve aynı yönetim olağanüstü kongrede tekrar seçiliyorsa kongre amacına uygun yapılmamış demektir. Burada oy verenler kendisini de bir değerlendirmelidir.

Şimdi tekrar bir olağanüstü kongre yapılıyor ve ortada yine bir çözüm gözükmüyor. Aynı yönetimde görev yapmış olan ve gerçekten yiğitçe bir hareketle kendini feda eden bir yönetici “ben adayım” diyor. Ve de gözüken o ki, aynı yönetim üç aşağı beş yukarı isim değişiklikleriyle tekrar Konyaspor’u yönetecek. O zaman bunu nasıl izah edeceğiz?

Yani zaten Ağustos’tan önce aynı yönetim, kulübü yönetiyordu. Bu yönetim “güvenoyu almalıdır” denildi. Olağanüstü kongre yapıldı ve Ağustos’ta aynı yönetim tekrar seçildi. Ardından 3 ay geçmeden “bu yönetim kötü, tekrar olağanüstü kongre yapılsın” denildi. Ve şimdi en güçlü aday yine hemen hemen aynı yönetim. Burada bir yanlışlık yok mu?

Konyaspor delegesine sormak lazım: Eğer bu yönetim yani Fatih Özgökçen yönetimi bu işi götürebilecekse neden Konyasporluları bu kadar umutsuzluğa soktunuz? Yok eğer bu yönetim götüremeyecekse şimdi nasıl oldu da alternatif olarak yine aynı yönetimi öneriyorsunuz?

Burada çözüm nasıl olmalıdır diye sorarsanız söyleyeyim: Öncelikle kim ne derse desin Konya’da, Konyaspor’u bu durumdan çıkaracak ve kulüp başkanı olacak bir kişi vardır, o da Ahmet Şan’dır. Bunu söylerken şunu açıklamalıyım, neredeyse tüm gazeteciler bu süreçte en az bir kere Ahmet Şan’la görüşmüşlerdir. Ben hiç görüşmedim. Kendisinin bu konudaki fikrini de bilmem. Ahmet Şan yönetime gelince “yönetici” olacak ya da Konyaspor’dan herhangi bir çıkar elde edecek falan değilim. Sadece objektif kriterler içerisinde, -her ne kadar Konya’nın yöneticileri bu konuda bana karşı olsalar da- olması gerekenin bu olduğu için söylüyorum.

211451.jpg

Bu duruma ikinci bir alternatif de parası olan ve para harcayabilecek bir yönetici bulmaktır. Bunun biraz sakıncalı bir tarafı olsa da en azından kontrol altında olmak kaydıyla o durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için de en iyi alternatif şu anda Ekrem Coşkun gözükmektedir. Konyasporlu mudur; hücrelerine kadar Konyasporludur. Parası var mıdır; 300 milyon liralık hisse alabileceğini deklare etmiştir. Demek ki parası da vardır. Yöneticilik deneyimi de daha önceki yönetimlerden vardır. Sıfırdan bir “Ekrem Coşkun” markası yaratmasıyla, başarılı bir iş adamı olduğunu da göstermiştir. Türkiye Spor Camiasına da “Konya” damgasını vurabilecek bir isimdir.

ekrem-coskun.webp

Üçüncü alternatif de mesela KTO başkanı, KSO başkanı, MÜSİAD başkanı, ASKON başkanı, Ziraat odalarından başkanlar, (Ticaret Borsası da yazacaktım ama borsa başkanına Konyaspor biraz basit kaçabilir diye yazmıyorum). Spor camiasının derneklerinden ve yöneticilerinden kişiler olmak üzere, büyük iş adamlarının da elini taşın altına sokmasıyla neredeyse tüm Konya’yı yönetenlerden oluşan bir yönetim teşkil edilebilir.

Bu üç alternatifin dışında bir sonuç Konyaspor’u bir yerlere taşımaz. Ama şu bir gerçek ki eğer Konyaspor bu sene lig değiştirirse Konya’nın tüm yöneticileri bundan olumsuz olarak etkilenir. İstedikleri kadar “biz karışmayız” desinler; Konyaspor çökerse bu enkazın altında önce kendileri kalırlar.

Şimdi buna göre bu alternatifleri değerlendirerek bir yönetim kurmak mı yoksa 3 ay sonra bir olağanüstü kongre daha yapmak mı akıllıcadır? Önemli olan Konyaspor başarılı olsun düşüncesi midir yoksa Konyaspor ne olursa olsun ama bizim dediğimiz olsun düşüncesi midir? Fatih Özgökçen vizyonuyla gerçekten Konyaspor kulübüne bir şeyler katmaya çalışmıştır. Ancak ülkemizde futbol vizyonel değil, popüler bir kültürdür. Popüler kültüre vizyonel uygulamalar sokamazsınız. Popüler kültürü ancak aynı “pop kültürüyle” yönetebilirsiniz. Ömer Korkmaz gibi değerli bir iş adamının 6 ay sonra geleceği sonuçta bu pop kültürüne malzeme olmak olacaktır.

“Umarım ben yanılırım” düşüncelerimle yeni yönetimin hayırlı olması dileklerimi iletmek isterim. Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR