Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bayramlarımız ve özel günlerimiz

Bayramlarımız ve özel günlerimiz

Bayramlarımız ve özel günlerimiz

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünü bir kez daha idrak ediyoruz. Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiyülevvel ayının 12. gecesiydi. O gece, dünya genelinde olaylar meydana gelmişti. Ateşe tapanların 100 yıldır sönmeyen ateşi o gece söndü. Araplar’ın ilk defa Sâsânî Hükümdarı Hüsrev’e verdikleri paye olan Kisra’nın sarayının mermerleri kırıldı, duvarlarındaki mozaikler döküldü. O gece, çeşitli yerlerdeki kâhinler, asırların Hâkimi’nin dünyaya geldiğini, dünyanın çehresini değiştirecek olan Ahir Zaman Nebisi’nin dünyayı şereflendirdiğini tespit ettiler. Yahudiler, O gece Hz. Muhammed’in gelmiş olduğunu anladılar ve nerede olduğunu araştırmaya başladılar.

Yani doğumuyla tüm dünyayı sarsan, Allah’ın Kuran’ında ”Biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” dediği Peygamberin izinden giden İslam dini mensupları olarak Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV)’nın doğumunu kutlamak, bu vesileyle Sünnetullah’ı bir kez daha idrak etmek asıl görevimiz olmalıdır.

Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi en üst derecede sağlayabileceğimiz günler deyince akla dini günlerimiz ve ulusal bayramlarımız gelir. Bunların hepsi Millet olarak bizim için çok önemli unsurlardır. Ne dini günlerimizi, ne de ulusal bayramlarımızı birbirinden ayıramayız. Peygamberimizin doğumu da, Mirac’a ulaşması da, üç ayların başlangıcı da, Hac (kurban) bayramı da, Ramazan bayramı da bizim için çok önemli günlerdir.

Aynı şekilde yine bizim için ülkemizin zafere ulaştığı Zafer bayramımız da, ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için meşalenin yakıldığı Gençlik ve Spor bayramımız da, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin açıldığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız da, ülkemizin ilelebet payidar olmasının en önemli amacı Cumhuriyet bayramımız da çok büyük önem arz etmektedir.  Hatta emperyalist bir saldırıya, din kisvesi altında örgütlenen terör örgütünün aracılık ettiği ve Türk Halkı’nın direnişiyle karşılaştığı 15 Temmuz da çok önemli günlerimizden biridir.

Bu günlerin hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Türk Milleti için önemlidir ve her ferdimizin bunlara sahip çıkması vatandaşlık görevidir. Bu bayramları ve bu günleri bir birleşme aracı yapmak Devlet’in görevinin başında gelir ve de bunları bir ayrıştırma sebebi olarak göstermek de sadece ve sadece bir ihanettir.

Bu vesileyle gece idrak ettiğimiz, Hz. Peygamberin doğum yıldönümünün tüm İslam alemine ve de tüm Türk Milleti’ne hayırlar getirmesini; aynı zamanda bağımsızlığımızın ve demokrasimizin göstergelerinden cumhuriyetin ilanının, Cumhuriyet Bayramı’nın kutlu olmasını dilerim.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR