Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Aksaray'da siyaset, üniversiteler online, korona görevi

Aksaray'da siyaset, üniversiteler online, korona görevi

AK PARTİ VE MHP'Lİ VEKİLLERİ ALKIŞLIYO- RUM(!)

Daha bir hafta olmadı Konya'nın bir yöneticiye ihtiyacı olduğunu yazmıştım. Üzerinden bir-iki gün geçmedi ki sanki benim bu sözümü doğrularcasına Aksa­ray'dan bir haber geldi. Konya'ya 4 bin istihdamlı bir fabrika kuracak bir giyim firması yönünü Aksaray'a çevirmiş ve Aksaray'a kurulması kesinleşmiş. Bu arada Aksaray bir de 4 bin değil 5 bin istihdam sözü almış.

Aksaray'a hayırlı olsun. Konyalı ida­reciler de “bir başkent her zaman başkenttir” hikayeleriyle avunmaya devam etsinler. Aksaray'ın 2 Ak Partili bir MHP'li milletvekili var. Konya'nın 10 tane Ak Parti 2 tane de MHP'li yani 12 iktidar vekili var. Ayrıca Ak Parti'ye bir de 23 ay boyunca bir Başbakan verdi bu şehir. Hoş, 23 aylık Başba­kan döneminde de bu şehir hiçbir şey görmedi ama şimdi konumuz bu değil. Nasıl olsa Konyalı seçim zamanı geldiğinde yine sandığa gidip yüzde 70 oyla Ak Parti'yi destekleyecek. Konya'da 5 bin işçinin çalışacağı fabrika olsa ne, olmasa ne? 

ÜNİVERSİTELER KARAR ALDI, ESNAF ZOR DURUMDA

Konya'daki Devlet Üniversiteleri, okullarında önlem almakla uğraşmaktansa, okulları uzaktan eğitime çevirip sorumluluktan kaçarak “online eğitimi” seçmişlerdi. Ve geçtiğimiz gün, bundan en çok etkilenen sektörlerden birisi olan Özel Yurt İşletmecileri, rektörleri ziyaret ettiler. Sanırım randevu almaya kalkıp, rektöre bağlı güvenliği geçip, rek­törlük makamının sekreterini geçip, özel kalem müdürü sekreterlerini geçip, özel kalem müdürüne ula­şıp, onu ikna edip, rektöre ulaşma­nın kolay olmayacağını düşünerek (bu benim şahsi fikrim), rektöre çat kapı giden özel yurt işletmecileri, Selçuk Üniversitesi Rektörü ile rektörlük binası önünde ayak üstü görüşerek sorunlarını anlattılar.

Bu arada özel yurt işletmecileri deyip geçmeyin, neredeyse 5 bin ailelik bir yapıdan bahsediyorum. Bu yapıyı temsilen 8-10 kişilik bir heyet rektörleri ziyaret etti. Selçuk Üniversitesi Rektörü tabii ki rektör­lükte yeni, profesörlükte yeni, tabii ki böyle bir krizi nasıl idare edece­ği konusunda muhakkak ki yeterli olmaması normal bir durum. Selçuk Üniversitesi Rektöründen sonra Heyet, Konya Teknik Üniversitesi(KTÜN) Rektörünü ziyaret etti. KTÜN Rektörü gayet büyük bir misafirperverlikle bu heyeti toplantı salonuna aldı. Orada hem teker teker talepleri dinledi. Hem de kendi üniversitesinde yaptık­larını ve yapmak istediklerini de kısaca anlatıverdi. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversite­-si(NEÜ) Rektörlüğüne giden Heyet Rektörün orada olmadığını öğre­nince iki rektör yardımcısı ile görüşmek istediler. Ancak bu heyeti karşıla­maktan çok daha önemli işi olan(!) bu iki rektör yardımcısı heyeti kabul etmedi. Bu ayıbı da, yine Konya'da eskiden beri bildiğimiz, halk adamı, çözüm adamı, Konya ve Konyalı sevgisinden hiç tereddüt etmediğim NEÜ Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, misafiriyle görüşmesini keserek,telafi etti.Her zaman söylerim “idarecilik, yöneti­cilik, farklı bir olgu. Herkes idareci, yönetici olamaz”.

Sonuçta 3 üniversitede de gö­rünen o ki tabiri caizse “yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sa­kal”. Ve tabii ki hiçbir üniversite de kendi başına bir inisiyatif kullanmak istemiyor. Ama yine görünen o ki, bu durum bilhassa Bosna-Hersek mahallemizdeki esnafı bitirecek ve hatta bazı sektörleri de iflas ettire­ceğe benziyor.

EN ÖNEMLİ CORONA GÖREVİ KAN VERMEK

Tabii ki pandemi süreci en yoğun biçimde tüm ülkede devam et­mekte. Tabii ki vatandaşlarımız da ısrarla kurallara uymamakta devam etmekte. Ve de sonuçta bundan virüs karlı çıkmaktadır. Tabii ki “imam-cemaat” lafını hatırlayınca vatandaşları da suçlayamıyorsunuz. Cumhurbaşkanı, Çankırı'da “balık istifi” miting yapıyorsa; bir iktidar partisi milletvekili tutup da bin beş yüz kişilik düğün yapıyor­sa, polis  memurları düğüne gidip, orada düğün yemeği yiyorlarsa vatandaşa ne diyebilirsiniz?

Her neyse madem bu kadar çok vaka var; bu kadar çok hasta ve hastalıktan iyileşen var; en azından bu kişilerin “plazma kan” vererek, tedavi sürecinin hızlanmasına, ça­lışmalara katkıda bulunulmasına da sebep olmalarında yarar vardır. Ve tabii ki de tüm vatandaşlarımızın bu dönemde kan vermeleri istekten çok bir görevdir. Hem plazma kan hem normal kan vermeyi lütfen bir görev olarak algılayalım.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR