Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yaz spor okulları

Yaz spor okulları

Okulların tatil olması ile birlikte eğitim ve öğretim dönemini başarıyla bitiren öğrenciler tatil zamanlarını da faydalı ve dinlendirici bir biçimde geçirebilmek için aileleri tarafından yaz spor okullarına yazdırıldı.

Çocukların zihnen, bedenen ve manevi olarak yetiştirmek amacıyla açılan yaz spor okulları da büyük rağbet görmektedir. Çocukların daha iyi yetişmesi amacını güden yaz spor okulları hizmeti velilerin neredeyse ayağına götürecek şekilde, tüm antrenör ve uzmanlarına talimat vererek, özellikle sosyal yetiler edindirme bakımından sistemli bir şekilde çalışmaktadır.

Ayrıca kulüp, belediyeler ve özel kurumlar, spor salonları tarafından düzenlenen jimnastik, atletizm, tenis, masa tenisi, yüzme, futbol, basketbol, voleybol gibi spor ve eğlence alanlarında faaliyet gösteren yaz okulları, öğrencilere böyle fırsatlar sunuyor.

Hem-okul zamanındaki kadar yoğun olmamakla beraber- eğitici faaliyetlere yer veriyor, hem de dinlendirici ve eğlenceli etkinler sunarak öğrenciye tatilde olduğunu unutturmuyor. Yaz spor okulu denince her ne kadar akla okul çocukları ve gençler gelse de artık okul öncesi çocukları için de programlar hazırlanıyor.

.Yaz spor okullarında spor aktiviteleri ile desteklenen fiziksel hareket ve oyun, okul öncesi dönemdeki çocukların kişilik gelişimine yardımcı olmakta ve onların özel becerilerinin farkına varmalarını sağlamaktadır. Okul öncesi dönemde, çocukların becerisini artırmak için düzenli bir şekilde aktivite yapmaları tavsiye edilmekte, özellikle başta atletizm, yüzme ve genel jimnastik çalışmaları önerilmektedir.

Çocuklar grup halinde spor yaparken, grup dinamiğini keşfetmeyi, kuvvetlerini ortaya koyarak başarma duygusunu güçlendirmeyi, fiziksel olarak gelişimleriyle yaşıtlarına göre daha aktif olmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirler. Bunun yanında oyun biçiminde yapılan bu gibi aktivitelerle, çocukların vazgeçilmez ihtiyacı olan oyun oynama ihtiyaçları fiziksel aktiviteyle pekiştirilmiş olmaktadır

Ayrıca yaz spor okulları, uzun bir eğitim-öğretim döneminin ardından öğrenilen bilgilerin eğlenceli bir tatil ortamında tekrarlanıp kalıcı hale getirildiği ve edinilmiş bilgilere yenilerinin eklendiği bir ortam olması sebebiyle, eğitime üç ay kadar uzun bir ara vermek istemeyenler için ideal bir seçim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR