Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Vaka Sayıları Düşerken

Vaka Sayıları Düşerken

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde illerimizde bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Bakan Fahrettin Koca’nın son paylaştığı haritaya göre Konya’da da vaka sayıları gözle görünür bir şekilde azaldı. Tedbir ve kısıtlamalar etkisini gösterdi. 17-23 Nisan 2021 tarihinde vaka sayılarını gösteren insidans haritasındaki verilere göre 583,57 olan vakalar, 24-30 Nisan 2021’de 347,11 oldu...

Uygulanan tedbir ve kısıtlamalar ile birlikte, hastalığın genel seyri de dikkate alındığında, son 15 günde vaka sayısında önemli derecede düşüş yaşandı. Bakan Koca’nın paylaşımı bir nebze olsun rahat nefes almamızı sağladı. Vaka sayısının azalmasında şehrimizdeki en büyük başarı Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’undur. Vaka sayılarının azalmasındaki başarıda başta Prof. Dr. Koç’a ve tüm sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Pandemi süreci boyunca gecesini gündüzüne katan Koç, Konya’nın ve Konyalıların bu illetten kurtulması için büyük çaba harcadı. Kendisi öyle koltukta oturarak pandemi sürecini takip etmedi. Sürekli sahada mücadele eden sağlık çalışanları ile birlikte çalıştı. İlçelerde pandeminin seyrini yakından takip ederek, gerekli önlemleri anında aldı.

Öte yandan tam kapanma süreci devam ederken, sahada dikkatimizi çeken bazı hususlar var onları paylaşmak istiyorum. Koronavirüs ile mücadelede tam kapanma kararı alınmış olmasına rağmen halen sokaklarda araçları ile gezenler dikkatimi çekiyor. Vatandaşların marketlere yerli, yersiz hücum etmesi dikkatimi çekiyor. Toplu taşıma araçlarında sefer sayısı azaldı ancak bu da başka bir sıkıntıyı doğurdu. Vatandaşlardan gelen paylaşımlara göre, tam kapanma kapsamına girmeyenler toplu taşımada sıkıntı yaşıyorlarmış. Ayrıca –genelleme yapmak doğru olmaz- toplu taşımada azaltılan sefer sayılarında da vaktinde hareket etmeyen şoförler varmış. Bunları da belirtmiş olayım.

Bu haftalık köşemin sonuna geldim. Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. Haftaya görüşmek dileğiyle. Herkese iyi Ramazanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR