Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

TEKNOFEST ve Türk gençliği

TEKNOFEST ve Türk gençliği

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST Cumhuriyet'in 100. Yılında Ankara’da düzenlendi.

İlk kez başkentte düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ve üniversiteler yoğun ilgi gösterdi. Festivalde müzikal ve konserler verildi. Ayrıca dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyona kadar pek çok aktivite etkinlikte yer aldı.

Konya üniversiteleri de TEKNOFEST’te yerini aldı. Konya'dan Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi festivale katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve Konya Bilim Merkezi stant açarak katılımcılarla buluştu. Konya ve Türkiye için yarışan öğrenciler önemli başarılar elde ettiler.

Öğrencilerin bu başarıları bütün Türkiye'yi gururlandırıyor. Genç yeteneklerin bu tür organizasyonlarla projeler üretip sergilemeleri ülkemizin geleceği açısından önem taşıyor.

Genç zihinler üretsin ki Türkiye aydınlık yarınlara ulaşabilsin. Gençler, Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz’ sözünü yerine getirerek onun yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR