Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İletişimin önemi

İletişimin önemi

İnsanoğlu her zaman iletişim kurmaya ihtiyaç duymuştur. İletişim kurma ihtiyacı insanoğlunun ortaya çıktığı ilk andan itibaren günümüze kadar ulaşmıştır. İletişim, insanların birbirleriyle diyalog halinde olmalarının en somut göstergesi olduğunu bizlere göstermiştir. İnsanlar hayatta kalabilmek, var olabilmek ve uyum içerisinde yaşayabilmek için iletişim kurmak zorundadırlar. İletişim kurmanın birçok farklı yönü ve bu iletişimi sağlayan birçok araç vardır.

İnsanlar farklı dönemlerde farklı şekilde iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. İnsanlar yazının icadından önce resim ile iletişim kurmuşlardır. Bu yüzden mağaraların duvarlarına resimler çizmişlerdir. Duman eski bir haberleşme aracıdır. Posta güvercinlerinin iletişim aracı olarak kullanımını hepimiz ya dizilerde ya da filmlerde görmüşüzdür. Güvercinlerin iletişimin sağlanmasında büyük katkıları olmuştur. Eğitilen güvercinlerin ayağına yazılan not ya ayağına bağlanılarak ya da gagasına konularak karşı tarafa gönderilmiş ve bu sayede iletişim sağlanmıştır. Daha sonra ulak ile haberleşme sağlanmıştır.

İletişimin yükselişe geçmesini sağlayan araç ise mektup olmuştur. Yazının icadı ve kağıdın bulunması ile birlikte asıl iletişim mektupla gerçekleşmiştir. Daha sonra ise gazete, dergi ve televizyon insan hayatının yaşamına dahil olmuştur. Gazeteler ve televizyonlar günümüzde haberleşmenin ana unsurunu oluşturmaktadır. Medya vatandaşla kamuoyu arasında köprü görevi kurmaktadır. Bu vesileyle medya mensuplarının Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR