Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Daha sağlıklı günlere

Daha sağlıklı günlere

Daha sağlıklı günlere

Şu bir gerçek ki koronavirüs önce boğaza yerleşiyor, sonra akciğere ulaşıyor, yani solunum sistemini bitiriyor. Üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar, Kronik kalp ve damar rahatsızlığı olanların dirençleri bu virüse karşı çok zayıf. Zaten Bayy-Pass'lı olan hastalara nezle, grip olmak yasak yaşlı ve hastalara karşı acımasız bir virüs. İşte bu da insanlar üzerinde acaba birileri yaşlı nüfusu yok etmek için böyle bir virüs geliştirmiş olabilir mi? Sorusuna yanıt arıyorlar.

Ne olursa olsun böyle bir zihniyet olamaz. İnsanın yaşam hakkını bir başkası kısıtlayamaz ve de yok edemez. Ülkeler bile olsa bir başka Ülke halkının yaşam hakkını yok edemez.

Bu fikre insanlar neden kapılıyor. Dünya ülkeleri özellikle emperyalist güçler bir çok kimyasal bomba üretmedi mi? Bu ürettikleri kimyasal bombaları kullananlar olmadı mı? Dünyada nükleer ve diğer denemeler sebebiyle Dünya'da dengeler bozulmadı mı?

İşte Kuzey kutbunun durumu, işte ozon tabakasının delinmesi, işte kasırgalar, depremler, hortumlar, aşırı yağışlar ve sonuçta yaşanan felaketler. Sonuç olarak yapılması gereken, uzmanların öneri ve tavsiyelerini dinlemek ve günlük hayatımız da uygulamak. Bu saatten sonra kim ne yapabilir ki. Bir vatandaş olarak beni düşündüren ve cevabını bulamadığım her yıl ortaya çıkan bir virüs çeşidi ve bununla yapılan ve yapılacak mücadele.

Bu virüsü insanlık durdurur ise yeni bir virüsün ortaya çıkmayacağını kim garanti edebilir? Artık her Ülke bundan sonra SAĞLIK alanında daha duyarlı ve daha araştırıcı olmak zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR