Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Beklemek

Beklemek

Beklemek

Yıldızlara bakarken yakalarsın bazen umutlarını, kaybolmuş mutluluklarını. Hani uzaklara doğru bakarken bazen göğe doğru uzanırken gözlerin, hafiften canlanmaya başlar ya gözünde yeşillenmiş ağaçlar, baharları getirmiş baharın dalları ve umudu serpelemiş çiçeklerin kokuları.. Minik de olsa bütün dünyayı içine taşıyacak kadar dolar hayallerin yüreğine uzanan o yolların izlerinde. 

Hiç bir şeyin değeri yaşanmadan bilinmiyor. Hayatının, yanındaki insanların ve belki de en kıymetli hediyelerin. Kaybetmeden anlayamıyorsun değerini. Acısını hissede hissede içinde yaşaya yaşaya öğreniyorsun bazen kaybettiklerini ve bazen hiç geri gelmiyor yerine beklediklerin. Yıllarca bekliyorsun bazen birini yollarca geziyorsun bir tesadüf bekler gibi. Bazen kalbinden bembeyaz bir güvercin gibi geçiyor umutlar, sonrası kapkara bir hayal kırıklığına dönüveriyor sonra. Kuşkusuz bekletiler karşılamıyor düşüncelerini, yerlerine yerleşmiyor duyguların. Hayat bazen acımasızca yakıyor canını, ruhunu, kalbinin kusursuz o noktasını. Kırgınlığın bir çığ gibi büyüyor içinde, sokağında biriken esintiler yalnızca senin gözlerine görünüyor belki de. Ve belli ki bu mevsimler sana hep kış gibi kasvetli geçecek, belli ki hem yakacak hem üşütecek. Ve en acı gerçeği de, kimse senin içinde ne yaşadığını bilmeyecek. 

Sancıların her zaman iyileşmen için direncin olsun. Hayatta yaşadığın her şey hem var hem yok olsun. Hatırlamak istediklerini hatırlamak değil mesele, hem her şeyi hatırlamak hem hayatı yaşayabilmek. Zamanında yaptığın hatalara keşke demek en kolayına kaçmak, yaptığın her hataya karşılık biraz daha dirençli olmak mesele. Hayat ne kolay ne kolay değil, herkesin bakış açısı kendine göre. Ama bazı doğrular var ki elbette hepimize göre.. Beklediklerin genelde geri gelmez mesela, ne zaman ki hayatı akışına bıraktın mevsimlerini dolu dolu yaşadın ve kendine bakmaya kendi yolunu bulmaya odaklandın işte o zaman en beklenmedik ve belki de en umursamayacağın o anda gelir beklediklerin. Gelse de bi önemi yoktur, kimisinin kardeşi kimisinin eşi kimisinin ailesi ve belki de evladıdır bekleten. Ama gönül doğru yolu seçmeyi becerebilmişse, beklemek düşmüştür gönlünden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi