Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Doğum haritanızda bilmeniz gerekenler

Doğum haritanızda bilmeniz gerekenler

Merhabalar efendim, Eylül ayına giriş yaptık Venüs retrosu da bitmek üzere iken çok uzun sürem bir Ağustos ayı oldu sanki. Retro olan aylarda zaman biraz daha yavaş akıyor.

Astroloji denince sadece burç yorumları akla gelirken, günümüzde artık Astrolojinin daha çok konuşulduğu ve incelendiğini görüyoruz. Bu yazımda sizlere Doğum haritanızda en az neleri bilmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

Doğum haritanızın çıkması için tabiki gün ay yıl doğum yeri ve saatiniz önemli. Öncelik olarak elementsel dengenizi bilmeniz gerekir. Ateş hava su toprak elementlerinde hangi gezegenleriz var? Hangisi eksik veya fazla bilemelisiniz. Örnek vereyim ; ateş elementiniz eksikse, bir işe başlamaktan zorlanabilirsiniz. Bunu dengelemeniz gerekir. İkincisi ise yükseleninizi bilmeniz.

Doğum haritasında “yükselen,” kişinin doğduğu anda doğu ufuk çizgisinin üzerinde bulunan burcu temsil eder. Yükselen burç, kişinin dış dünyada nasıl algılandığını, davranışlarını, kişiliğini ve ilk izlenimi belirler. Bu nedenle yükselen burç, kişinin dış dünyayla olan ilk etkileşimini yansıtan önemli bir astrolojik faktördür. Dışardan insanlar sizi yükselen burcunuza göre görür.

Bir diğeri ise ay burcunuz.

Doğum haritasındaki “Ay burcu,” kişinin duygusal doğasını, içsel dünyasını ve hissetme tarzını temsil eden bir astrolojik faktördür. Ay burcu, kişinin duygusal tepkilerini, duygusal ihtiyaçlarını ve içsel rahatlık seviyesini yansıtır. Doğum anındaki Ay’ın hangi burçta olduğu, kişinin duygusal reaksiyonlarını ve ilişkilerdeki davranışlarını etkiler. Örneğin, bir kişinin Ay burcu Terazi ise, ilişkilerde denge ve uyum arayışı içinde olabilir ve duygusal olarak dengeli bir ilişki ortamını tercih edebilir.

Elementsel dengeniz, yükseleniniz ve ay burcunuzu biliyorsunuz.

Venüs burcunuz mars burcunuz merkürünüz de önemli tabiki ama şimdilik bunları öğrenin başka bir yazıda diğerlerinden bahsedelim.

Astroloji bir dildir ve siz o dili bilirseniz gökyüzü sizinle konulur demiş Dane Rudhyar...

Sevgi ve şifa ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR