Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Doğanın İyileştirici Gücü

Doğanın İyileştirici Gücü

Ülkemiz ve tüm Dünya yangın afetleri ile mücadele ederken,bu haftaki yazımda ağaçların, ormanların, doğanın hayatımızda ki önemini tekrar hatırlatmak istedim.Dilerim ki yaralarımız çabuk sarılır.Doğa kendini yeniler ve yeniden kök salar toprağa.

Daralan bunalan insana ne deriz?

Çık bir hava al.

Eline yüzüne bir su çarp vs. doğa bizim için çok önemli.Doğanın bize ihtiyacı yok,bizim doğaya ihtiyacımız var.

AĞACA SARILMAK

Bir kez alışıp,bütünleştiğiniz zaman enerjinizi tamamen yükselten tarif edilmesi güç bir huzur ve enerji verir.Onunla bütünleşip köklerini,yapraklarını hissetmeniz frekansınızı yükseltir.El gün ne der demeden bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ederim.

Ağaca sarılarak onun enerjisini hissederek hafifleyebilir,şifalanabiliriz.Her ağacın farklı bir anlamı ve iyileştirme gücü vardır.Ağaçların yaydığı titreşimler frekanslar,insan bedenine ve ruhuna çok iyi gelir.Ağaca sarılırken,ayakkabılarınızı çıkarın ve ayaklarınızın toprağa temas etmesini sağlayın.Vücudunuzdaki negatif enerjinin elektromanyetik alanın temizlendiğini,rahatladığınızı ve daha olumlu duygular içinde olduğunuzu göreceksiniz.

Dilekleri ağaca bağlamaktan tutunda,dört yapraklı yonca şansına,hıdrellez de gül ağaçlarına kadar hayatımızın her alanında ağaçlar ve doğa bizimle.

Ağaçlar hep meditasyon ve zikir halinde olduğu söylenir.Bir çok bilgiye ve akaşik kayıtlara sahiptir.Göklere kadar uzanan enerjisi ile gökyüzü ve yeryüzünü birbirine bağlar.Bazı aydınlanmalarında ağaç altında meditasyon yaparken geldiğini, hissedildiğini okuruz.

Evimizde yaşam alanlarımızı bolca yeşilendirmek,çiçeklendirmek enerjimizi yükseltecek,doğaya da katkı olacaktır.

Biz doğanın bir parçasıyız.Çiçekten ağaçtan, dağlardan kendimizi ayrı tutamayız.

Yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini de doğaya bırakarak katkı olabiliriz.Bir düşünün diktiğiniz bir ağaç büyüyecek ve o ağaçtan birçok hayvan beslenecek,konaklayacak,yuva yapacak.Birçok kişi gölgesinde dinlenecek.Diktiğiniz bir ağacın doğaya ve tüm canlılara nasıl bir hediye olduğunu görebiliyor musunuz?

Bir kitapta okumuştum,ağaçlar birbiri ile bağlantıdadır yazıyordu.Bir yerlerde bir ağaca zarar verirseniz,gittiğiniz bir yerde başka bir ağacın felaketi ile karşılaşırsınız.Bir ağaca yaptığınız bir iyilik ve katkı ise nereye giderseniz gidin sizi hoşluk ve minnetle karşılar.Ağaçlar ve dağlar kayıt tutar.

Satırlarımın sonun da ise çok kıymetli hocam Ruhsar P.Coşkun’un yazısına yer vermek istiyorum;

Sevgili insan,doğada yaşama tutunan ne varsa el uzat.Evinde cansız çiçek olacaksa bile,onu sen yapmış ol.Senin parmak uçlarının enerjisi o kuru dala nüfus etsin,ve elinin değdiği her yere bir çiçek koy.Sen unutsan dahi  zikri,o hiç unutmadan şükür içinde olur.Sen sebebi unutsan da,evindeki bitki toprağa kök salar,vedahi yaşamdaki yerini unutmaz.Her gün yeniden bağlanır toprağa…Geldiği yeri hiç unutmadan…Ruhsar P. Coşkun

Hep birlikte yaralarımızı saracağız.Umut hep var…

Sevgi ve şifa ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR