Ayşe Akar

Ayşe Akar

Kapandık artık

Kapandık artık

Tatil başlasın... Zaman ne çabuk geçti su misali değil mi? Daha dün gibi hatırlıyorum acaba okullar açılacak mı kapanma olacak mı olmayacak mı diye sorguladığımız günleri hepimizin kafasında deli sorular. Ama bakın bir eğitim öğretimin daha sonuna geldik.

Hem zordu hem de güzel ,özlenen bir çok şeye kavuşmanın vermiş olduğu mutluluk ile üstesinden geldik tüm zorlukların. Yeri geldi kısmi kapandık yeri geldi korkarak gittik okullara ama hiç pes etmedik, ne olursa olsun kapanan en son yer olmalıydı okul dedik. Ve şimdi tıpkı eski günlerde ki gibi yıl sonu eğlenceleri, balolar, mezuniyetler, törenlerle okullarımızı kapattık ve aldık karnelerimizi. Artık rahat bir nefes alabiliriz. Şimdi tüm çocuklarımıza ve gençlerimize bol bol dinlenmeli ama zamanlarını da doğru değerlendirmeli bir tatil diliyorum.

Sayın velilerim inanın tatili onlar kadar sizlerde hakkettiniz biliyorum. Sizler öğretmenlerimizin en büyük yardımcısısınız. Sizlerle kurulan eğitim üçgeni ne kadar güçlü olursa inanın çocuklarımızın başarısı o kadar artmakta ve verimli bir eğitim öğretim gerçekleşmiş olmaktadır. Sizlere de iyi tatiller diliyorum.

Tatile başlarken sınavları da geri de bırakmamız bence gayet yerinde bir zamanlama oldu. Hafta sonu atlattığımız YKS'den geriye çocuklarımızın mizah dolu paylaşımları ve her zaman ki gibi sınava geç kalanların haberleri gündeme oturdu bende. Üzülüyorum sınava geç kalanları gördüğümde, birde bunu yaşayan gençlerin umursamaz tavırlarını görünce üzüntüm daha da artıyor kızıyorum. Kızıyorum, böyle bir eğitim sistemi sadece bize özgü .Şu sınav sisteminde yıllardır bir çözüm olmaksızın daha da kötüleşmesini kabullenemiyorum. Bir gencin hayalleri ve umutları bu şekilde hiçe sayılamaz. Saniyelerle sınava yetişemeyen gençlerin yerlerde süründüğünü de gördük, kapıları tekmeleyenleri de ne gerek var niçin yaşatıyoruz gençlerimize bunları. Bana göre psikolojik şiddetin bir türü bu. Yazıktır senelerin emeğidir, umuttur demiyor ya kimse ona da üzülüyorum. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim bazı gençlerimizde var ki gerçekten zaten girmesin sınava bu diyorsunuz. Çünkü o kadar rahat ve boş vermiş ki zaten girmesem de olur havasında. E o zaman neden o sınav ücretini yatırdın evladım yazık değil mi? Yazık ki ne yazık amacı olmayan girsem de olur girmesem de havasında olan bu gençler okul hayatlarında hiçbir şey edinememiş boşa sıra işgal etmiş bireyler maalesef. Ama olsun bu gençlerimizde doğruları öğrenebilmek için yanlışlardan geçmeleri gerekecek olanlardan.

Ne demiş John Murphy “Yanlışlıklara değil, onlardan aldığınız derse bakınız.” O zaman ne yapıyoruz gençler yaptığımız yanlışları unutmadan doğrularımızı yaşamak ve yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Bazı şeylerin değişmesini istiyorsak ki istemek yetmez bunun için emek vermeliyiz. İşte o zaman tatiller iyi kafalar rahat olur...

Hadi şimdi her şeyi geri de bırakın ve tatilin tadını çıkarın zamanı asla geri alamayacağınızı düşünün ve anı yaşayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Akar Arşivi
SON YAZILAR