Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Selçuk Üniversitesi  Küçük Hayvan Hastanesi!.

Selçuk Üniversitesi  Küçük Hayvan Hastanesi!.

Selçuk Üniversitesi  Küçük Hayvan Hastanesi!.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1982 yılında ülkemizde beşinci  fakülte olarak, eğitim ve öğretim hayatına başlayan, YÖK tarafından tanınan ulusal akreditasyona sahip dört fakülteden biridir!. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Bologna Kriterlerine göre eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden, ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden İç Anadolu Bölgesi ve Konya İli için vazgeçilmez konumda bir fakültedir! Tabii ki anlamak isteyene!. İdrak ve izanı olmayana ne diyebilirsiniz?! 

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, tüm branşlarda yeterli ve yetkin akademik kadrosu, tam donanımlı bir uygulama çiftliği, Et ve Süt Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Ünitesinin yanı sıra, güçlü bir laboratuar altyapısı ile yetiştiriciler, hayvan sahipleri, hayvancılık sektör temsilcileri ve Veteriner Hekim Meslek Camiası nezdinde güvenilir ve prestijli bir konuma sahiptir! Elbette ki bunları görmek için bakar kör, şaşı  olmamak ve  göz olması gerekir!.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, mevcutta ki hastanenin fiziki şartları ve kliniklerin yetersizliğinden kaynaklı,  2013 yılında proje çalışmaları başlamış,  3 bin 600 metrekarelik oturum alanına sahip ve iki kat şeklinde inşa edilen Küçükbaş Hayvan Hastanesi’nin temeli 25 Temmuz 2017 tarihinde atılmıştır!.  Fikir, proje ve inşaat aşamasında ki  tüm emeği geçenlere teşekkür ederim!.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan hastanesi  alanında Türkiye’nin tek küçükbaş hayvan hastanesi olacaktır!. Türkiye’deki diğer  veteriner fakültelerinin yapacağı küçük baş hayvan hastanelerine de referans oluşturacaktır!. Avrupa’da birçok veteriner fakültesinde olmayan üniversiteler ile rekabet edebilecek bir hayvan hastanesidir!. Hayvan hastanesi, hem Konya merkez, hem  taşra ilçeler  ve hem de çevre illere çok önemli hizmetler verecektir!. Hayvancılığın bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması  için ne kadar önemli olduğunu, görmek ve anlamak için yeterli olacaktır!.

Geçtiğimiz günlerde, Selçuk Üniversitesine yeni rektör olarak ataması yapılan Metin Aksoy hocanın makama oturması akabinde, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin Fakülteye devir  teslim aşamasına gelmesi ile birlikte, Diş Hekimliği Fakültesine tahsis edileceği iddiaları gündeme düşmüştür!. Bak sen! Hazırcılar demek ki her yerdeler!. Üretmeden hazıra konmak, ne ala memleket!. Bir değer de sen ortaya koy!. Çok mu zor!.  Tahsis edileceği açıklamanın hemen akabinde ise, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Meslek örgütleri, mezun öğrenciler ve fakültede ki akademisyen, çalışan ve öğrenciler hayvan hastanesinin diş fakültesi ek binası olarak devrine normal olarak tepki göstermiştir!

Şimdi kolaycılığa kaçan diş fakültesi yönetimi ve akademisyenlere soralım!. Proje üretemeyen veya üreteceği projeyi yeni yönetime kabul ettiremeyeceğini düşünen fakülte yönetimi kolaycılığa mı kaçmaktadır?! Bilemiyorum!.  Fakülte yönetimi olarak  bir proje de siz hazırlayın,  alanında örnek ve tek olsun, üniversite yönetimine de bu projeyi kabul ettirmek, acil ve ivedi bir şekilde hayata geçmesi için çaba ve gayret sarf etmeyi düşünseniz daha iyi olmaz mıdır?! Soruyorum!.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi için yapılmış olan Hayvan Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesine neden ve nasıl tahsis edilmek isteniyor?! Hayvanların zulüm gördüğü bir dönemde, tamamen hayvan sağlığı ve tedavisi üzerine yapılmış hastanenin daha fazla para getirisi ya da birilerinin daha fazla döner alsın kaygıları ile Diş Hekimliği Fakültesi ek binası olarak yeniden dizayn ve tefrişinin yapılmak istenmesi; hem milli servetin israfı,  hem hayvan dostları, hem öğrenciler ve hem de  mesleğine aşık akademisyenlere büyük bir saygısızlıktır!. Atandığı günden bu güne kadar, çalışma ekibi ve diğer konularda takdirle izlediğim, milli servetin israfına göz yummayacağına inandığım ve vatan, millet ve devlet  sevdalısı SÜ Rektörü Metin Aksoy hocanın bu uygulamadan vazgeçeceğini düşünüyorum!. Bu düşünce ve uygulamadan vazgeçilmesi,  tüm ekipman ve tefrişatı ile hayvan hastanesi olarak  yapılan inşaatın yeniden hayvanlara hizmet etmesi için aslına dönmesi, tüm ilgililer ve özellikle de Veteriner Fakültesi akademisyen, öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük bir ümit ve heyecan ile beklenmektedir!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR