Zerde tatlısı yapmanın püf noktaları!

Herkesin severek yediği zerde tatlısını evde nasıl yaparız?

Zerde tatlısı yapmanın püf noktaları!
Yayınlanma:

Zerde tatlısı, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Pirinç, şeker, su ve safran ile yapılır. Hafif ve lezzetli bir tatlı olan zerde, genellikle özel günlerde ve bayramlarda yapılır.

Zerde tatlısı tarifi şunlardır:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  2. Bir tencereye suyu ve pirinçleri alın.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pirinçler yumuşayınca şekeri ve safranı ekleyin.
  5. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin.
  6. Ocaktan alın ve gül suyunu ekleyin.
  7. Soğuduktan sonra kaselere paylaştırın ve servis edin.

Püf Noktaları:

  • Pirinçleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Aksi takdirde, pirinçler lapa olacaktır.
  • Safranın rengini ve kokusunu vermesi için, sıcak suya ekledikten sonra 10 dakika kadar bekletin.
  • Zerde tatlısını oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Zerde tatlısını daha lezzetli hale getirmek için, üzerine ceviz, fındık veya kuş üzümü serpebilirsiniz. Ayrıca, üzerine kaymak veya dondurma da eklenebilir.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.