Konya
Açık
2°
Aksaray
Açık
5°
Karaman
Açık
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Yaşam Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kavurmalı pırasa nasıl yapılır?

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kavurmalı pırasa nasıl yapılır?

Kavurmalı pırasa, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir.

Okunma Süresi: 1 dk

Kavurmalı pırasa, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir. Kavurmalı pırasa yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir. İşte sizler için en lezzetli kavurmalı pırasa tarifi:
Malzemeler:
2 adet orta boy pırasa
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Pırasaları ince ince doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulunca pırasaları ekleyin ve karıştırın.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Pul biber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
Pırasaları çok fazla kavurmayın, yoksa sertleşebilirler.
Pırasaların suyunu çektiğini kontrol ederek, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *