Türk mutfağının sevilen tatlısı irmik helvası nasıl yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi olan irmik tatlısı tarifini sizler için hazırladık.

Türk mutfağının sevilen tatlısı irmik helvası nasıl yapılır?
Yayınlanma:

İrmik tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Yumuşak ve lezzetli bir tatlı olan irmik tatlısı, genellikle süt, şeker, irmik ve vanilya ile yapılır. Ancak, farklı malzemelerle de yapılabilir. Örneğin, irmik tatlısına ceviz, fındık, kuş üzümü veya damla çikolata eklenebilir.

İrmik tatlısı tarifi şunlardır:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Bir tencereye sütü alın.
  2. Üzerine şekeri ve irmiği ekleyin.
  3. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
  4. İrmik yumuşayınca vanilyayı ekleyin.
  5. Ocaktan alın ve yumurtayı, sıvı yağı ve kabartma tozunu ekleyin.
  6. İyice karıştırın.
  7. Yağlanmış bir borcama dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
  9. Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis edin.

Püf noktaları:

  • İrmik tatlısını pişirirken, sürekli karıştırmaya dikkat edin. Aksi takdirde, irmik topaklanabilir.
  • İrmik tatlısının kıvamını ayarlamak için, gerekirse süt ekleyebilirsiniz.
  • İrmik tatlısını daha lezzetli hale getirmek için, üzerine ceviz, fındık, kuş üzümü veya damla çikolata serpebilirsiniz.

İrmik tatlısı, genellikle sıcak olarak servis edilir. Ancak, soğuk olarak da tüketilebilir.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.