Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Yaşam Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dil Yahnisi nasıl yapılır?

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dil Yahnisi nasıl yapılır?

Dil yahnisi, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Lokum gibi yumuşacık etiyle ve zengin lezzetiyle hem davet sofralarının hem de günlük yemeklerin vazgeçilmezidir.

Okunma Süresi: 1 dk

Dil yahnisi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
2 adet dana dil
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Dilleri yıkayın ve 1 litre suda 2-3 saat haşlayın.
Haşlanan dilleri soğuk sudan geçirin ve kabuğunu soyun.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Havucu ve domatesi küp küp doğrayın.
Bir tencerede sıvı yağ kızdırın. Soğanları ve sarımsakları kavurun.
Kavrulan soğanlara havuç ve domatesi ekleyin ve 5-10 dakika kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Üzerine haşlanmış dilleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin ve suyunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *